Hyppää sisältöön

Costa Rican turmalennon tutkinta saattaa kestää kuukausia

Hankalaksi tutkinnan tekee muun muassa se, että koneesta puuttui lentotietoja tallentava musta laatikko.

Kuva: Ministry of Public Security / EPA

Costa Ricassa vuodenvaihteessa sattuneen pienlentokoneturman tutkinta saattaa kestää kuukausia maan yksityisistä lennoista vastaavan viranomaisen mukaan, kertoo uutistoimisto Reuters. Pienkone paloi turmassa pahasti ja siitä puuttui lentotietojen tallennin. Niin kutsuttua mustaa laatikkoa koneessa ei tarvinnut olla, sillä koneessa oli alle 19 matkustajaa.

Tutkimusta tehdään nyt yhdessä yhdysvaltalaisviranomaisten ja lentokoneen valmistajan, Cessnan kanssa. Asiantuntijat analysoivat nyt lennon aikaista säätilaa sekä mahdollisia mekaanisia tai inhimillisiä virheitä.

Kone oli läpäissyt turvallisuustarkastukset kuukautta aiemmin ja sillä oli lupa lentää. Lentäjät olivat joutuneet turma-aamuna vaihtamaan lentoreittiä tuulen vuoksi, mutta viranomaisen mukaan koneen olisi pitänyt kestää silloinen tuuli, joka puhalsi noin 10–13 metriä sekunnissa.

Pieni matkustajakone syöksyi maahan vuoden vaihteessa. Turmassa sai surmansa 12 ihmistä. Heistä 10 oli Yhdysvaltain kansalaisia ja kaksi paikallista lentäjää.

Kone lähti lentoon rannikkokaupunki Punta Islitasta paikallista aikaa puoli yhdeltätoista aamupäivällä viime sunnuntaina ja syöksyi maahan pian nousun jälkeen. Kone syttyi tuleen syöksyttyään maahan ja kaikki koneessa olleet ihmiset saivat surmansa.