Kiistelty kiky-jumppa saattoi vähentää sairauspoissaoloja – kunta säästi jopa 300 000 euroa

Juuan kunnassa on saatu sairauspoissaolot vähenemään. Muun toiminnan kehittämisen ohella työntekijät ovat saaneet harrastaa liikuntaa työajalla.

Juuka
Nainen solmii kengännauhoja kilpailukykyjumpassa.
Juuan kiky-jumppaajia vuonna 2016.Heikki Haapalainen / Yle

Juuan kunta säästää sairauspoissaolojen vähennyttyä selvää rahaa. Kun väki ei sairasta, myös palvelut toimivat sujuvasti, kunnanjohtaja Markus Hirvonen sanoo. Juuan kunnalla on 160 työntekijää.

– Sairauspoissaolojen väheneminen säästi 300 000 euroa juukalaisten rahoja, kunnanjohtaja Markus Hirvonen kertoo.

Kun kilpailukykysopimukseen kuuluvasta työajan pidennyksestä pari vuotta sitten sovittiin, Juuassa päätettiin, että lisätyöaika voitaisiin käyttää liikkumiseen työajalla. Kuntatyönantajat jyrähti, että ei käy, mutta työpaikkaliikuntaan satsattiin Juuassa silti.

Vuodesta 2016 vuoteen 2017 sairauspoissaolot vähenivät yhteensä 27 prosenttia. Sairauden vuoksi töistä oltiin poissa vähemmän kaikilla toimialoilla.

Hallinnon toimialalla muutos oli kaikkein suurin, poissaolot vähenivät peräti 77 prosenttia, mutta se selittyy hallinnon alan pienuudella eli on pienoinen tilastoharha, jossa yksittäinen tekijä aiheuttaa ison muutoksen, Markus Hirvonen selventää.

Kun sairauspoissaolojen vähentyminen muutetaan työpäiviksi, olivat Juuan kunnan työntekijät viime vuonna 873 päivää enemmän töissä kuin edellisvuonna. Päiviä on vaikea muuttaa suoraan euroiksi, mutta keskimäärin sairauspoissaolopäivän arvioidaan maksavan työnantajalle 350 euroa.

– Erityisesti opettajien ja opetusalan henkilökunnan poissaolojen väheneminen tuntuu, koska ne tehtävät sijaistetaan aina, kunnanjohtaja kertoo.

Yle Uutiset Itä-Suomesta uutisoi Juuan kiky-jumpasta marraskuussa 2016. Toimittaja Janne Ahjopalo, kuvaus ja editointi Heikki Haapalainen.

Juuan kunnassa sairauspoissaoloja oli ennen muutosta enemmän kuin kunta-alalla keskimäärin, 20 päivää vuodessa. Viimevuotinen muutos laski määrän 14 sairauspoissaolopäivään. Valtakunnallinen keskiarvo kunta-alalla on Työterveyslaitoksen tilaston mukaan 16,7 sairauspäivää vuodessa työntekijää kohti.

– Meillä työntekijöiden keski-ikä on yli 50 vuotta. Siksikin tämä on mahtava tulos, toivottavasti suunta pysyy samana, kunnanjohtaja Markus Hirvonen sanoo.

Työpaikkaliikunnan lisäksi Juuka muun muassa kehitti johtamista, vei läpi organisaatiomuutoksen, lisäsi henkilöstön kuulemista ja mittasi ja jakoi työtaakkaa uudelleen.

– Oikeastaan kiky sysäsi meidät tähän. Yhtäkkiä meillä oli täällä 160 työelämän innostunutta kehittäjää töissä, kunnanjohtaja sanoo.