Paavo Väyrynen haukkui Niinistön ja median Ylen tentissä – Näin asiantuntijat arvioivat ehdokkaan puhetta ja esiintymistä

presidentinvaalit
Presidentinvaalit 2018: Paavo Väyrynen
Presidentinvaalit 2018: Paavo Väyrynen

“Koko kansan Paavo” avaa Ylen ehdokastenttien sarjan. Väyrynen pitää seitsemän minuutin puheen, jonka jälkeen hän joutuu toimittajien tentattavaksi.

Väyrysen puhetta ja esiintymistä kommentoivat suorana Ylen A-studion toimittaja Riku Roslund, tutkijatohtori Johanna Vuorelma ja puhetaidon kouluttaja Antti Mustakallio. Tervetuloa mukaan!

Voit lähettää kommentteja ja kysymyksiä kirjoittajille Twitterissä hashtagilla #yletentti.

3 x 3 arviota Väyrysen tentistä ja puheesta

Johanna Vuorelma:** **1) Vahvaa syntipukkiretoriikkaa ja uhkapuhetta, jota on totuttu kuulemaan oikeistopopulistien suunnalta ympäri Eurooppaa ja kansainvälisesti.
2) Väyrysen teemat nivoutuvat vallitsevan politiikan kritiikin ympärille: EU-vastaisuus, tiukka pakolaispolitiikka, mediakritiikki.
3) Väyrynen on esiintynyt aiemmin ironisemmin ja leppoisammin, nyt esiintymistä leimasi ärtyneempi tunnelma ja tietty hermostuneisuus.

Antti Mustakallio:
1) Odotin leppoisaa ja itsevarmaa Väyrystä, mutta hän tuntui olevan jännittynyt ja jopa haparoi joissakin sanoissa. Tämä yllätti.
2) Odotin että Väyrynen haastaa Niinistöä, mutta nythän Niinistöä syyteltiin lähes läpi puheen - tosi paljon.
3) Väyrynen on tosi kokenut puhuja, joten siihen nähden kiinnitin huomiota siihen, että asiaa tuntui olevan aivan liikaa. Yksittäiset pointit eivät erottuneet.

Riku Roslund
1) Väyrysellä Trump-meininkiä. Syytti valtamedian olevan häntä vastaan ja Niinistön puolella. Puhui myös suhmuroivasta valtaeliitistä.
2) Käytti suurimman osan ajastaan Niinistön arvosteluun. Muistutti välillä rikkinäistä levyä. Samaa kritiikkiä on kuultu viikosta toiseen.
3) Väyryseltä puuttui punainen lanka, puhetta tuli, mutta missä iso sanoma? Mieleenpainuvan sisällön sijaan kuultiin enemmän synkistelyä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.