Riihimäkeläismies tunnusti naisen surman – ruumis siirrettiin miehissä Uuraisille

Riihimäkeläinen mies on poliisikuulusteluissa tunnustanut aiheuttaneensa riihimäkeläisnaisen kuoleman. Ruumiin siirrossa Uuraisille apuna oli kolme muuta miestä.

poliisitutkinta
poliisin rintamerkki
Miki Wallenius / Yle

Poliisi pitää 10. marraskuuta 2017 Riihimäellä yksityisasunnossa surmatun naisen henkirikosta pääosin selvitettynä.

Poliisi epäilee, että naisen surmasi yksityisasunnossa noin 30-vuotias riihimäkeläinen mies. Tekoa oli edeltänyt epäillyn ja uhrin välinen riita.

Teon jälkeen taposta epäilty ja kolme muuta miestä kuljettivat ruumiin henkilöautolla Keski-Suomeen, jossa hänet haudattiin Uuraisilla metsäautotien varteen. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lalli Jylhä Hämeen poliisista kertoo, että paikan lähellä ei ole asutusta.

– Miksi juuri tämä paikka on valittu, siitä ei ole tarkempaa tietoa, se selvinnee luultavasti pääkäsittelyssä.

Hyvinkään käräjäoikeus vangitsi kaikki neljä miestä todennäköisin syin epäiltynä tappoon. Yksi miehistä on kuulusteluissa myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuoleman. Hän on edelleen vangittuna epäiltynä tappoon.

Kolme muuta miestä on vapautettu ja he odottavat oikeudenkäyntiä vapaalta. Kaikkien kolmen epäillään syyllistyneen hautarauhan rikkomiseen sekä kahden rikoksentekijän suojelemiseen. Miehet ovat pääepäillyn ystäviä. Kaksi neljästä miehestä ovat keskenään lähisukulaisia.

Tutkittiin aluksi katoamisena

Koska naisen katoamiselle ei löytynyt luonnollista syytä, poliisi käynnisti rikostutkinnan. Poliisi pääsi tekijöiden jäljille omien tutkintatoimiensa ansiosta.

Poliisi tutki henkirikosta useamman viikon ajan ennen kuin vainaja löytyi. Ruumiin löytöpaikka selvisi kuulustelujen sekä muiden tutkintatoimien avulla.

– Paikalla maastossa käytimme ruumiskoiraa ja ihan fyysistä lapiotyötä, kertoo Lalli Jylhä.

Taposta oli esitutkinnan alkuvaiheessa vangittuna riihimäkeläinen mieshenkilö. Hänet vapautettiin noin viikon vangitsemisen jälkeen. Poliisi ei epäile häntä tappoon liittyen mistään rikoksesta.