Takavuosina kiistelty Kankaanpään ajoharjoittelurata päätymässä vuokraajan omistukseen?

Kankaanpään kaupunginhallitus käsittelee kauppaa maanantaina.

Kankaanpää
Auto vauhdissa liukkaan kelin ajoharjoitteluradalla
Ville Välimäki / Yle

Kankaanpään kaupunki suunnittelee myyvänsä omistamansa, Niinisalossa toimivan ajoharjoitteluradan sen nykyiselle vuokraajalle. Neuvotteluille haetaan hyväksyntää maanantaina kokoontuvalta kaupunginhallitukselta.

Ajoharjoittelurataa vuokraa nykyisin Jari Poutala, jota ennen toimintaa pyöritti hänen isänsä. Sukupolvenvaihdos aiheutti kiivaan ja omituisia vaiheita sisältäneen kiistan viisi vuotta sitten.

Sukupolvenvaihdos sopi Kankaanpään tuolloiselle kaupunginjohtajalle, joka allekirjoitti Poutalan kanssa vuokrasopimuksen. Kaupunginhallitus kuitenkin jätti sopimuksen hyväksymättä ja alkoi etsiä kilpailutuksella radalle uutta omistajaa.

Useiden vaiheiden jälkeen Kankaanpää päätyi kuitenkin lopulta jatkamaan vuokrasopimusta Jari Poutalan kanssa. Tämä sopimus päättyy maaliskuun lopussa.

16 vuotta vuokraajaperheellä

Ajorata on ollut nykyisen vuokraajan ja tämän isän pyöritettävänä noin 16 vuotta. Sitä ennen toimintaa pyöritti säätiö, mutta se ei onnistunut saamaan ajorataa kannattavaksi.

Ajoharjoitteluradan alue itsessään on Kankaanpään kaupungin vuokraamaa Metsähallituksen maata. Samaan vuokra-alueeseen kuuluu myös Niinisalon ravirata. Rata on kuitenkin kaupungin omistuksessa.

Jos kauppaa koskevat neuvottelut etenevät, kauppakirja tuodaan vielä kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi uudessa kokouksessa.