TV-sarja Kekkosesta keräsi kovat katsojaluvut – presidentin synnyinkodissa odotetaan kävijäryntäystä kesälle

Kekkonen-sarja on tuonut näkyvyyttä presidentti Kekkosen syntymäkodille Lepikon torpalle.

Urho Kekkonen
Lepikko-säätiön asiamies Olavi Savonsalmi
Lepikon torppa näkyy Olavi Savonsalmen vasemmalla puolella.Marianne Mattila / Yle

Pielavedellä odotetaan, että Ylellä esitetty Kekkonen-sarja tuo uusia kävijöitä Kekkosen synnyinkotiin Lepikon torppaan.

– On vuorenvarma asia, että kävijämäärä tulee ensi kesänä olemaan kova, sanoo Lepikkö-säätiön asiamies Olavi Savonsalmi.

Kiinnostus Lepikon torppaa kohtaan on ollut näkyvissä jo ennen sarjaa. Kävijämäärät ovat olleet kahden viimeisen vuoden aikana kasvussa. Esimerkiksi viime kesänä Kekkosen synnyinkotiin tutustui noin 4 000 henkilöä.

– Kiinnostus on heräämässä uudelleen, jopa nuorison parissa. Nuorista moni tulee paikalle isovanhemman kanssa, kertoo Olavi Savonsalmi.

Asiamies on huomannut, että ukit ja mummot haluavat näyttää Lepikon torpan lapsenlapsilleen sen jälkeen, kun ovat itse käyneet paikalla.

Millä tavalla paikkaa markkinoidaan, selviää kevään aikana. Lepikon torpan markkinointistrategiaa hiotaan yhdessä Pielaveden kunnan kanssa. Lepikko-säätiön asiamies Olavi Savonsalmi korostaa, että paikan arvo on Pielavedelle todella suuri.

TV-sarja on saanut palautetta myös nuorilta

Lepikko-säätiön asiamies Olavi Savonsalmi on katsonut Kekkonen-sarjan ja pitänyt siitä. Hän arvostaa sitä, että sarja kertoo Kekkosen tarinan vastasyntyneestä tämän kuolemaan saakka.

– Sarja on avannut uusia rikkaita näkemyksiä Kekkosesta, Savonsalmi kommentoi.

Kekkonen-sarjan jaksot ovat keränneet keskimäärin yli 900 000 katsojaa televisiossa. Palautetta on tullut runsaasti ympäri Suomen ja se on ollut "99-prosenttisesti kiittävää".

– En vähään aikaan muista tilaamistani ohjelmista ihan vastaavaa. Myös nuoremmat katsojat ovat kiittäneet, mikä on erityisen mukava asia. Heillehän Kekkonen on historiallinen henkilö, sanoo ohjelman Ylelle hankkinut Ari Ylä-Anttila.

Katso: Kekkonen Yle Areenassa

8.1. 14.27: Korjattu dokumenttisarjan nimi. Nimi on "Kekkonen" eikä "Kekkonen Jari Tervon silmin", kuten artikkelissa alun perin luki.