Savon Voima: sähkökatkoja luvassa viikonloppunakin – pahimmat paikat Ylä-Savossa

Mikäli sääennuste pitää kutinsa, tilanteeseen on odotettavissa helpotusta sunnuntaista lähtien.

sähkökatkot
Sähkölinja.
Toni Pitkänen / Yle

Savon Voiman verkkoyhtiö arvioi, että tykkylumesta johtuvia sähkövikoja on odotettavissa yhtiön toimialueella myös viikonloppuna.

Sähkökatkot ovat jatkuneet pitkin päivää perjantainakin. Pahimmat vika-alueet ovat olleet Ylä-Savossa Iisalmen Hernejärvellä ja Soinlahdessa, Vieremän koillisosissa sekä Lapinlahden Horsmanmäessä.

Iltapäivällä kello 16 jälkeen sähköttömiä talouksia oli yhtiön toimialueella noin 700. Ajantasaisimman tilanteen näet Savon Voiman häiriökartasta. (siirryt toiseen palveluun)

Sääennusteen mukaan sademäärät kasvavat lauantaiaamusta alkaen. Uusia vikoja voi ilmetä ainakin niillä alueilla, joissa lumi on yhä puissa. Sunnuntaista eteenpäin sää on pakastumassa ja sateiden todennäköisyys pienenee. Se rauhoittaisi tilannetta.

Yhtiö korjaa vikoja koko ajan ja varautuu myös mahdollisten uusien vikojen korjaamiseen. Myös vikoja ehkäisevää ongelmapuiden poistoa jatketaan, jos siihen on aikaa.

Mahdollisista ongelmapuista kannattaa ilmoittaa Savon Voiman vikapalvelunumeroon 0800 307 400 tai älypuhelimella Häiriöinfo-sovelluksen kautta. (siirryt toiseen palveluun)

Yhtiö arvioi aiemmin tällä viikolla, että vikojen korjausten ja katkoista maksettavien korvausten kustannukset saattavat nousta jopa miljoonaan euroon.