Trumpin twiiteistä kohua – Twitter: "Tilin poistaminen ei vaienna johtajaa"

Twitteriä on kritisoitu passiivisuudesta johtajien tilien siivoamisessa.

Yhteisöpalvelu Twitterin logo katukuvassa.
John G. Mabanglo / EPA

Yhteisöpalvelu Twitterin mukaan maailman johtajat ovat erityisasemassa sosiaalisessa mediassa, kirjoittaa The Guardian (siirryt toiseen palveluun). Yhtiön mukaan heidän viestejään tai tilejään ei poisteta, vaikka he sanoisivat jotain kiistanalaista, sillä poistaminen heikentäisi ihmisten mahdollisuutta nähdä ja keskustella johtajiensa edesottamuksista.

Yhtiön mukaan arvioinnissa otetaan huomioon se, että vaikka jokin viesti muutoin rikkoisi yhtiön sääntöjä, sillä saattaa olla uutisarvoa tai yleinen etu vaatii sen julkisena pitämistä. Yhtiö on joutunut perustelemaan kantaansa sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump twiittasi, että hänellä on isompi ydinasenappi kuin Pohjois-Korean johtajalla Kim Jong Unilla.

Twitter perustelee myös, että yksittäisen tilin poistaminen ei vaienna johtajaa.

Valkoinen talo ei ole välittömästi kommentoinut asiaa uutistoimisto Reutersille. Kriitikoiden mielestä Trumpin jatkuva läsnäolo Twitterissä vaarantaa maailman rauhan ja rikkoo yhtiön kieltoa väkivallalla uhkaamisesta.

Facebook sen sijaan on poistanut osan tileistä. Joulukuussa Facebook poisti Tšetšenian tasavallan johtajan Ramzan Kadyrovin sosiaalisen median tilit. Yhtiö kertoi New York Timesille, että poistot johtuivat Yhdysvaltain hallituksen asettamasta taloudellisista seuraamuksista Kadyroville.

Perustelu on kiistanalainen, sillä muita Yhdysvaltain pakotteiden kohteena olevia johtajia ei ole poistettu, kuten Venezuelan presidentti Nicolás Maduroa ja Syyrian Bashar al-Assadia.

Lähteet: Reuters