1. yle.fi
  2. Uutiset

Kainuussa lähes 30 motoa, 10 telakuorma-autoa, 7 kaivinkonetta ja 2 helikopteria töissä – Naapuriapukin tarpeen sähkökatkojen jatkuessa

Tykkylumen aiheuttamat sähkökatkot ovat piinanneet Kainuuta päiväkausia. Satakunta asentajaa ja 28 motoa eli monitoimikonetta on korjaamassa verkkovikoja.

sähkökatkot
Ilmakuva lumisesta metsästä ja sähkölinjasta Kainuussa.
Sähköverkon vikoja oli Kainuussa korjaamassa lauantaina noin 100 asentajaa, 28 motoa, kaivinkoneita sekä kymmenen puolustusvoimien telakuorma-autoa.

Tykkylumitilanne Kainuussa jatkuu yhä vaikeana ja sähköttömiä kotitalouksia on noin 4 500, kertoi Kainuun pelastuslaitos lauantai-iltana. Eniten keskeytyksiä on Suomussalmella, Puolangalla, Ristijärvellä sekä Kuhmossa.

Sähköverkon vikoja saatiin kuitenkin lauantai-iltana korjattua nopeammin kuin uusia ehti syntyä, joten vikojen määrän odotettiin laskevan hieman seuraavan 12 tunnin aikana.

Tilanteen hoitamiseen tarvitaan kaikkien viranomaisten, kuntien sekä yhteistyökumppaneiden apua, pelastuslaitos painottaa ja muistuttaa, että tilanteen jatkuessa myös naapuriapua tarvitaan tulevina vuorokausina.

Sata asentajaa korjaustöissä

Sähköverkon vikoja oli lauantaina korjaamassa noin 100 asentajaa, 28 motoa motoa eli monitoimikonetta, seitsemän kaivinkonetta sekä kymmenen puolustusvoimien telakuorma-autoa ja tiedustelua suoritti kaksi helikopteria.

Sähköverkon toimivuudessa ensisijainen tavoite on Pelastuslaitoksen mukaan varmistaa, että hätäkeskukseen saa tarvittaessa yhteyden ja viranomaisverkko toimii.

Ensihoidon ja kotihoidon henkilöstöä on sähkökatkosten alueella lisätty ja Suomussalmella ja Hyrynsalmella on SPR:n partioita kartoittamassa ihmisten avuntarvetta.

Sääennusteen mukaan lumi- tai räntäsade tulee jatkumaan sunnuntaihin saakka. Aamulla lännestä alkaen on luvassa poutaa ja selkeämpää.

Lue lisää:

Viisi päivää ilman sähköä: "Kyllä osaa taas arvostaa, kun saa töpselin seinään ja kännykän laturiin"

Sähkökatkojen piinaamassa Kainuussa ei ole vielä tarvinnut evakuoida ketään – "Ihmiset ovat pärjänneet olosuhteisiin nähden hyvin"

Lue seuraavaksi