Yle seuraa: Tukholman metron asemalla räjähdys – yksi kuoli ja yksi loukkaantui

Poliisi epäilee, että surmansa saaneen 60-vuotiaan miehen maasta poimima esine oli käsikranaatti.

Tukholma
Uutisvideot: Tukholman metron aseman luona räjähti
Uutisvideot: Tukholman metron aseman luona räjähti

Ruotsissa Vårby Gårdin metroaseman ulkopuolella on sattunut räjähdys, ruotsalaismediat kertovat. Asema on Tukholman metron punaisella linjalla, Huddingen kunnan puolella.

Poliisi sai hälytyksen paikalle sunnuntaina pian yhdentoista jälkeen paikallista aikaa. Poliisi kertoo Ruotsin radiolle (siirryt toiseen palveluun), että asema ja sen ulkopuolella oleva aukio on eristetty.

Poliiseja Vårby Gårdin metroaseman ulkopuolella
Henrik Montgomery / EPA

Tukholman poliisin tiedottajan Sven-Erik Olssonin mukaan räjähdyksessä loukkaantui vakavasti 60-vuotias mies, ruotsalaislehti Aftonbladet kirjoittaa (siirryt toiseen palveluun). Poliisi kertoi iltapäivällä, että mies kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Lisäksi miehen seurassa ollut 45-vuotias nainen vietiin sairaalaan loukkaantuneena.

Poliisin mukaan mies oli nostanut maasta esineen, joka räjähti. Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan (siirryt toiseen palveluun)poliisi epäilee, että kyseessä oli vanha käsikranaatti. Niiden käyttö on poliisin mukaan yleistynyt alueen rikollispiireissä.

– Käsikranaatteja tuodaan usein entisestä Jugoslaviasta. Ne ovat kenties olleet kellarissa vuosia ja ovat hengenvaarallisia. Ihmettelemme, että se ei ole räjähtänyt aiemmin, poliisipäällikkö Lars Alvarsjö sanoi SVT:lle.

Uutistoimisto Reutersin mukaan poliisi ei ainakaan toistaiseksi epäile räjähdyksen liittyvän terrorismiin. Sven-Erik Olsson Tukholman poliisista sanoo Aftonbladetille, ettei mikään viittaa siihen, että räjähdys olisi myöskään tarkoituksella kohdistunut loukkaantuneeseen pariskuntaan.

Tukholman kartta
Yle Uutisgrafiikka

Metroliikenne on Tukholman liikennelaitoksen SL:n mukaan punaisella linjalla poikki Vårby Gårdin kohdalla ja korvaavaa liikennettä hoidetaan busseilla.

Vårby Gård sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Tukholman keskustasta, lounaaseen lähtevän E20-moottoritien varressa.

Uutinen täydentyy.

Oletko paikalla Tukholmassa? Kerro meille tietosi

Lue lisää:

Ylen toimittaja Tukholman räjähdyspaikalla: "Ihmiset ovat huolestuneita, että tällaista voi tapahtua" (siirryt toiseen palveluun)

Rikollisjengien otteet kovenevat entisestään Ruotsissa – Malmössä tänä vuonna yli sata ammuskelua

Lähteet: Reuters