Hyppää sisältöön

Norjan työväenpuolueen varapuheenjohtaja eroaa häirintäsyytösten takia

51-vuotias Trond Giske on toiminut Norjassa useissa poliittisissa tehtävissä.

Norjan työväenpuolueen varajohtaja Trond Giske vuonna 2013. Kuva: NED ALLEY/EPA

Norjan entinen ministeri ja Työväenpuolueen varapuheenjohtaja Trond Giske on jättänyt eroanomuksensa sunnuntaina. Häntä on syytetty nuorten naisten seksuaalisesta ahdistelusta.

51-vuotias Giske on toiminut Norjassa useissa poliittisissa tehtävissä. Hän oli Norjan kauppa- ja elinkeinoministeri vuoteen 2013 asti.

Syytösten yksityiskohtia ei ole kerrottu, mutta eräs paikallinen virkamies kertoo, että Giske olisi pakottanut hänet seinää vasten ja suudellut häntä diskossa vierailunsa aikana Delhissä vuonna 2010. Giske on kiistänyt vakavimmat syytökset väärinä ja perättöminä. Giske on ollut siirrettynä pois tehtävistään tammikuun alusta asti.

Giske kommentoi eroamistaan Facebookissa sunnuntaina. Hän kertoi astuvansa syrjään tehtävistään.

– Taakka on tullut liian raskaaksi ja se painaa niitä, joita rakastan ja jotka eivät ole valinneet poliittista elämää.

Hän elää parisuhteessa norjalaisen laulajan ja toimittajan Haddy N´jien kanssa.

Giske luopui asemastaan myös Norjan parlamentin talouskomiteassa. Työväenpuolueen johtaja Jonas Gahr Store kertoo lausunnossaan kunnioittavansa Gisken päätöstä.

Norjan työväenpuolueelle skandaali on kiusallinen, koska se kertoo olevansa tasa-arvokysymysten eturintamassa. Työväenpuolue kärsi tappion lokakuussa järjestyissä parlamenttivaaleissa. Sen tulos oli huonoin 16 vuoteen.

.
.