Kittilän turmakone oli palaamassa Venäjälle tyhjänä – koneen moottorit eivät olleet käynnissä, kun ovi rysähti alas kohtalokkain seurauksin

Koneen miehistö oli lentänyt aiemminkin yhdessä samalla koneella. Yllättävä onnettomuus on järkyttänyt heitä.

onnettomuudet
Kittilän turmakone
Kittilän turmakoneOnnettomuustutkintakeskus

Poliisi on antanut lisätietoa Kittilän viimeviikkoisesta suihkukone-onnettomuudesta, jossa kuoli koneen kapteeni. Kone oli tuonut Venäjältä matkustajia Suomeen, mutta se oli lentämässä takaisin Venäjälle tyhjänä.

Onnettomuus sattui viime torstaina, kun koneen miehistö oli valmistelemassa konetta lähtöön. Koneen ulko-ovi iskeytyi voimalla lentokapteenia päin, kun hän oli avaamassa sitä, ja kapteeni kuoli onnettomuuspaikalla. Koneen moottorit eivät olleet ovea avattaessa käynnissä.

Turmakone on Gulfstream G150 -mallinen liikesuihkukone, johon mahtuu seitsemän matkustajaa. Koneen miehistöön kuului kapteenin lisäksi perämies ja lentoemäntä.

Miehistö toisilleen tuttuja

Poliisin saamien tietojen mukaan onnettomuudessa kuollut kapteeni oli kokenut lentäjä ja Saksan kansalainen. Perämies ja lentoemäntä ovat kotoisin Bulgariasta ja Venäjältä.

Poliisi kuulusteli koneen perämiestä ja lentoemäntää perjantaina, ja he ovat ltapahtumasta hyvin järkyttyneitä. Miehistö oli työskennellyt aiemminkin yhdessä ja lentänyt kyseisellä koneella.

Poliisi ei arvioi onnettomuuden syytä, vaan jää odottamaan onnettomuustutkintakeskuksen raporttia. Kittilän lentoaseman toimintaan onnettomuus ei ole vaikuttanut. Lentoliikenne on tähän aikaan vuodesta vilkasta Kittilässä.