1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. onnettomuudet

Sähkölinja putosi miehen päälle Ristijärvellä – sai pahoja palovammoja

Tykkylumi aiheutti ensimmäisen vakavan onnettomuuden Kainuussa.

Kuva: Kimmo Rauatmaa / Lehtikuva

Mies loukkaantui vakavasti Ristijärvellä sattuneessa tapaturmassa. Metsäkone oli kaatamassa tykkylumen valtaamia puita suurjännite-linjan vierestä, kun kaadettavan puun latvus katkesi tykkylumen painosta ja putosi vieressä kulkevan sähkölinjan päälle, jonka seurauksena linja putosi maahan.

Mies ei ollut paikalla työtehtävissä, vaan seuraamassa puiden kaatoa metsätyökoneen vaara-alueen ulkopuolella. Mies sai sähkölinjasta voimakkaan sähköiskun ja palovammoja vartaloonsa. Hänet kuljetettiin ensihoidon alkutoimenpiteiden jälkeen Oulun Yliopistolliseen sairaalaan saamaan jatkohoitoa.

Ylä-Kainuun vakavan lumitilanteen ja siitä aiheutuvien linjatöiden puhdistustoimien vuoksi pelastuslaitos kehottaa ulkopuolisia olemaan liikkumatta alueilla, joissa on työkoneita, ja antamaan työrauha vastaavanlaisten tilanteiden ehkäisemiseksi.

Pelastuslaitos muistuttaa, että metsässä liikkuminen on vaarallista puiden latvuksiin kertyneiden massiivisten lumipainojen vuoksi. Metsässä liikkumista suositellaan välttämään pahimmilla tykkylumialueilla.