CNN: "TV-tähti Oprah Winfrey pohtii presidentiksi pyrkimistä"

Spekulaatio Oprahin presidenttikilpaan lähdöstä kasvoi tämän tunteikkaan ja poliitikkomaisen Golden Globes -palkintopuheen jälkeen.

Oprah Winfrey
Oprah Winfrey palkittiin Golden Globe -gaalassa Cecil B. DeMille -palkinnolla.
Oprah Winfrey palkittiin Golden Globe -gaalassa Cecil B. DeMille -palkinnolla.Mike Nelson / EPA

Uutiskanava CNN:n siteeraamien (siirryt toiseen palveluun) nimettömien lähteiden mukaan TV-tähti Oprah Winfrey pohtii Yhdysvaltain presidentiksi pyrkimistä. Lähteet ovat Oprahin läheisiä ystäviä.

Spekulaatio Oprahin mahdollisesta ehdokkuudesta kasvoi sen jälkeen kun tämä piti tunteisiin vetoavan ja poliitikkomaisen (siirryt toiseen palveluun)puheen eilisessä Golden Globe -palkintogaalassa.

Puheessaan Oprah kertoi köyhästä lapsuudestaan ja siitä, miten tummaihoisten amerikkalaisten sekä naisten yhteiskunnallinen kampanjointi on inspiroinut häntä.

– Kaikki te nuoret tytöt, jotka katsotte tätä. Kerron teille, että uusi huomen koittaa. Ja kun tämän uuden huomenen aurinko nousee, saamme kiittää siitä suurta joukkoa upeita naisia, joista monet ovat täällä tänään, Oprah sanaili.

Oprahin ystävien mukaan tämä on miettinyt vuoden 2020 presidenttikisaan lähtöä aktiivisesti jo kuukausia, muttei ole vielä tehnyt lopullista päätöstään.

Oprah on yksi Yhdysvaltain rikkaimpia henkilöitä ja CNN:n mukaan hänen varallisuutensa sekä hänen tunnettuutensa tekisi hänestä varteenotettavan ehdokkaan demokraattipuolueelle.

Oprah kampanjoi aktiivisesti Barack Obaman valinnan eteen vuonna 2008 ja antoi tukensa Hillary Clintonille viime vuoden presidentinvaaleissa.

Yhdysvalloissa käydään presidentinvaalit seuraavan kerran vuonna 2020. Vaalikampanjat kestävät maassa kuitenkin pitkään ja demokraattipuolueen odotetaan nimeävän ehdokkaansa jo tämän vuoden aikana.