Kittilän vs. kunnanjohtajan valinnasta on tehty valitus hallinto-oikeuteen

Määräaikaisen viran sai yhden kuukauden työkokemuksella, vaikka sitä haki 18 vuotta kunnanjohtajana toiminut henkilö.

Kittilä
Kittilän kunnantalo
Kittilän kunnantaloJyri Tynkkynen / Yle

Kittilän vs. kunnanjohtajan valinnasta on valitettu Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen. Ylen saamien tietojen mukaan valitus on tehty, mutta hallinto-oikeus ei ole vahvistanut valituksen saapumista. Asiasta kertoi ensin Suomen kuvalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Valituksen teki Harri Mattila, jolla on ilmoituksensa mukaan kokemusta kunnanjohtajana 18 vuoden ajalta ja esimieskokemusta yli 29 vuoden ajalta.

Virkaan valittiin joulukuussa Sanna Ylinampa, jolla oli valintahetkellä kunnanjohtajakokemusta kuukauden ajalta ja esimieskokemusta vuoden ajalta.

Koulutukseltaan Sanna Ylinampa on oikeustieteen maisteri. Harri Mattilalla taas on filosofian maisterin tutkinto (mm. valtio-oppia, julkisoikeutta, kansainvälistä oikeutta ja julkishallintoa), sosionomin tutkinto, johtamisen erikoisammattitutkinto, kunnallistutkinto (pääaineena kunnallisoikeus) sekä jatko-opintoja yliopistossa aluetieteessä ja yrityksen johtamisessa.

Vaatimus: Päätös kumottava laittomana

Harri Mattila vaatii Pohjois-Suomen hallinto-oikeutta kumoamaan Sanna Ylinamman valinnan Kittilän ma. vs. kunnanjohtajaksi virheellisessä järjestyksessä syntyneenä, kunnanvaltuuston toimivallan ylittävänä ja lainvastaisena.

Mattilan mukaan valinta tulee asettaa välittömästi täytäntöönpanokieltoon ja asia tulee käsitellä kiireellisenä, koska on olemassa vaara siitä, että päätös tulee hallinto-oikeudesta vasta sen jälkeen, kun Ylinamman määräaikainen virkasuhde päättyy 31.12.2018.

Mattila perustelee valitustaan muun muassa näin:

  • Päätöksentekoon ja valmisteluun on osallistunut useita rikossyytteessä olevia luottamushenkilöitä;
  • Sanna Ylinampaan todennäköisesti kohdistuu rikosepäily, joka tekee Ylinammasta laajalti esteellisen toimimaan virassaan;
  • Harri Mattilaa on syrjitty sukupuolen perusteella jättämällä hänet valtsematta, vaikka hän on koulutukseltaan ja työkokemukseltaan selvästi ansioituneempi.

Lue lisää

Kittilän kuntasotkujen selvitysryhmä aloitti toimensa – ryhmä matkaa Kittilään vasta 16. päivä tammikuuta

Valtiovarainministeriö ottaa Lex Kittilän käyttöön – selvitystyö alkaa vuodenvaihteessa

Kittilän vs. kunnanjohtajaa epäillään virkarikoksesta

Suomen Kuvalehti: Levin hissiyhtiötä johtaa syytteen saanut Jouni Palosaari, ja siksi konsernivalvonta on ongelma Kittilän päättäjille (siirryt toiseen palveluun)

Terttu Utriainen Kittilän tilanteesta: "Jos vuosikausia toimitaan tällä tavalla, ulkomaailmalle sokeudutaan"

Suunnitteilla kahdet uudet potkut – Kittilän valtuuston varapuheenjohtaja ihmettelee salailua

Suomen Kuvalehti: Lainoppineet vaativat Kittilässä syytettyjä kuntapäättäjiä syrjään – "Kunnanvaltuustolla ei ole enää tulkinnanvaraa"

Kittilä-gate: Mitä syytteitä syyttäjä jätti nostamatta ja miksi

Kittilän päättäjille kymmeniä syytteitä virkarikoksista

KRP epäilee 30 henkilöä rikoksista Kittilässä – hissiyhtiön hankinnoista alkanut sotku jatkuu vielä pitkään