1. yle.fi
  2. Uutiset

Muistitko siirtää autosi auran tieltä? Satasen lasku odottaa hajamielistä Tampereella

Työmaapäällikkö muistaa elävästi, kuinka eräs juuri herännyt kuski tuli kalsareissaan ja tukka pystyssä ulos asuntoautosta, jota oltiin kiinnittämässä hinausautoon.

teiden kunnossapito
Autojen siirtokehotukset
Autojen siirtokehotukset

TampereTänä talvena lunta ja jäätä on kertynyt keskustan asuntokaduille niin paljon, että teitä putsataan katu kerrallaan. Autoilijoiden pitää olla tarkkana – pysäköintirajoitukset koskevat katuja, joilla on siirtokehotuskyltti.

Jos auto unohtuu kadun varteen aurauspäivänä, joudutaan turvautumaan hinausautoon. Siirtomaksua peritään Tampereella kuskilta noin 100 euroa. Helsingissä henkilö- tai pakettiauton lähisiirto maksaa 85 euroa ja Turussa 80 euroa.

Aurauksia tehdään Tampereella nyt Pyynikillä, Amurissa ja Tammelassa. Ensi viikolla vuorossa on mm. Sorsapuiston tienoo. Työnjohtaja Petri Kolehmainen ilahtui aamulla Kisakentänkadun varteen pysäköityjen autojen vähäisyydestä.

– Vain kymmenen autoa jouduttiin siirtämään. Tekstiviestipalvelu auttaa meitä tosi paljon.

Muistutuksia kyltitettyjen katujen aurausajoista saa Tampereella tekstiviestillä (siirryt toiseen palveluun) aurausta edeltävänä päivänä kello 15. Myös mm. Helsingissä (siirryt toiseen palveluun) ja Turussa (siirryt toiseen palveluun) on käytössä vastaava palvelu.

Yllätyksiä ja kalsarijuoksuja

Tiistaiaamuna muutama nopea ehti ajaa autonsa pois Pyynikillä hinausauton alta. Siirtotöissä on nähty monesti nopeita liikkeitä, kun aamutakkiin ja tohveleihin sonnustautunut kuski ehtii paikalle ennen siirtotöiden alkua.

Työmaapäällikkö Kari Pitkänen muistelee pari talvea sitten yllättäneensä Tuomiokirkon kupeessa erään asuntoauton kuskin.

– Olimme kiinnittämässä autoa hinausautoon kiinni, niin ulos tuli ukko kalsareissaan ja tukka pystyssä: Mitä te meinaatte ruveta touhuaan? Pitkänen nauraa.

– Joku remonttimies oli yöpynyt siinä, ja heräsi kolinaan ja kilinään, kun ruvettiin valmistelemaan siirtoa. Kyllä se siirsi auton pois ja ymmärsi kyllä syynkin. Ei ollut vain huomannut illalla kylttiä.

Lue seuraavaksi