1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hiippakuntavaltuustot

Kirkko ja kaupunki: Helsingin piispalta halutaan selvitys luottokorttilaskuista

Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtajan Johanna Korhosen selvityspyyntö koskee Teemu Laajasalon toimintaa Kallion seurakunnan kirkkoherrana.

hiippakuntavaltuustot
Teemu Laajasalo
Antti Kolppo / Yle

Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen vaatii piispa Teemu Laajasalolta selvitystä rahankäytöstä,

Ensimmäisenä selvityspyynnöstä kirjoitti Kirkko ja kaupunki (siirryt toiseen palveluun)-lehti. Myös Suomen Kuvalehti (siirryt toiseen palveluun) uutisoi aiheesta.

Hiippakuntavaltuuston puheenjohtajan Johanna Korhosen mukaan Laajasalolta pyydetään laajaa selvitystä muun muassa kirkkotyönantajan luottokortin holtittomasta käytöstä. Epäselvyydet liittyvät Laajasalon toimintaan Kallion seurakunnan kirkkoherrana.

Korhosen mukaan Laajasalo on hukannut 28 prosenttia vuoden 2017 luottokorttikuiteistaan. Kuitittomia luottokorttimenoja oli yli 2 600 euron edestä.

Hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja haluaa nyt tuoreelta piispalta selvitystä muun muassa viime kevään Israelin-matkasta ja siihen liittyvästä majoittumisesta luksussviitissä. Myös kotimaan hotelliyöpymisessä sekä erinäisissä ostoksissa on Korhosen mukaan epäselvyyttä. Lisäksi hän pyytää Laajasalolta selvitystä myös piispan TL Opetus -yrityksen toimintaan liittyviin asioihin.

Johanna Korhonen perustelee selvityspyyntöään sillä, että piispa on hiippakunnan "ylin eettinen suunnannäyttäjä".

Kirkko ja kaupunki kertoo, että Korhonen on lähettänyt kymmeniä kysymyksiä sisältävän asiakirjan muun muassa Helsingin seurakuntayhtymän ja Kallion seurakunnan johdolle sekä Laajasalolle itselleen. Korhonen ehdottaa Helsingin seurakuntayhtymän sisäiselle tarkastukselle ja tilintarkastukselle yksityiskohtaista tutkintaa Laajasalon luottokortin käytöstä.

Laajasalo on kiistänyt käyttäneensä seurakuntayhtymän luottokorttia yksityisiin menoihinsa. Hänen mukaansa luottokorttia on käytetty vain virkaan liittyviin tehtäviin. Puuttuvat kuitit hän laittaa huolimattomuuden piikkiin.

Teemu Laajasalo valittiin Helsingin piispaksi syksyllä.

Lue seuraavaksi