Raju maanjäristys Karibianmerellä – laaja tsunamivaroitus peruttu

Järistys oli voimakkuudeltaan 7,6. Järistyskeskus oli noin 10 kilometrin syvyydessä.

maanjäristykset
Karibianmeren alueen kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Karibianmerellä on sattunut voimakas maanjäristys varhain keskiviikkona Suomen aikaa. Yhdysvaltain geologiaviraston USGS arvioi ensin järistyksen voimakkuudeksi 7,8, mutta tarkensi sitten lukemaksi 7,6.

Ensitietojen jälkeen tarkentui myös järistyksen syvyys: USGS:n mukaan se tapahtui 10 kilometrin syvyydessä. Järistyksen keskus oli lähellä Hondurasin rannikkoa.

Järistyksen takia Tyynenmeren tsunamivaroituskeskus antoi Karibianmerelle tsunamivaroituksen, joka kuitenkin peruttiin pari tuntia myöhemmin. Hondurasissa paikalliset viranomaiset antoivat tsunamivaroituksen rannikkoalueelle.

Järistyksen aiheuttamista mahdollisista tuhoista ei ole vielä tietoa, mutta uutistoimisto Reutersin mukaan järistys on ravistanut taloja ainakin Hondurasin pääkaupungissa Tegucigalpassa runsaan 500 kilometrin päässä järistyksen keskuksesta.

Uutistoimisto AP:n mukaan järistys oli tilastohistorian voimakkaimpia Karibianmeren alueella. Esimerkiksi vuonna 2010 laajaa vahinkoa Haitissa aiheuttanut järistys oli voimakkuudeltaan 7,0.

Uutista on päivitetty klo 8.37: Lisätty tieto Hondurasin viranomaisten tsunamivaroituksesta.

Maanjäristykset kartalla USGS:n verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun)

Aiheesta muualla:

Strong earthquake prompts tsunami threat message in Caribbean, Mexico (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Reuters, AP, AFP