Rovaniemen kaupunki kaipaa ehdotuksia paikallisliikenteen nimeksi

Mikä nimeksi Rovaniemen paikallisliikenteelle? Kaupunki pyytää kuntalaisilta ehdotuksia.

paikallisliikenne
Joukkoliikenne uudistuu Rovaniemellä 2018
Vesa Vaarama / Yle

RovaniemiJyväskylässä paikallisen joukkoliikenteen nimi on Linkki, Turussa Föli ja Tampereella Nysse. Mikä voisi olla Rovaniemen paikallisen bussiliikenteen nimi? Rovaniemen kaupunki pyytää kuntalaisilta ideoita paikallisliikenteen uudeksi nimeksi.

Jos ehdotusten joukosta löytyy sopiva vaihtoehto, se otetaan käyttöön Rovaniemen paikallisliikenteen busseissa ja kaikissa paikallisliikenteeseen liittyvissä materiaaleissa ja mainonnassa.

Jos sopiva nimi löytyy kuntalaiskyselyn kautta, nimen keksijä palkitaan vuoden ilmaisilla bussimatkoilla Rovaniemen paikallisliikenteessä. Mikäli valittua nimeä on ehdottanut useampi, voittaja arvotaan. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Rovaniemi-reppuja.

Nimiehdotuksia voi esittää verkkolomakkeella, joka löytyy kaupungin nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun). Vastausaikaa on 25.1. saakka.

Pyrkimyksenä sujuvampi bussiliikenne

Rovaniemen paikallisliikenne siirtyy kokonaan kaupungin järjestämäksi 4. kesäkuuta. Aiemmin liikenteestä ovat vastanneet yksityiset yrittäjät kaupungin tuella.

Kaupunki pyrkii uudistuksella siihen, että liikenne toimisi nykyistä paremmin ja matkustajia tulisi lisää. Tulevat reitit ja aikataulut ovat nykyistä selkeämmät, vuorovälit ovat säännöllisempiä, ja vaihtojen toimivuus on huomioitu aiempaa paremmin.