Lufthansa palasi Euroopan suurimmaksi lentoyhtiöksi, sysäsi Ryanairin ykköspaikalta

Lufthansan halpalentäjä Eurowings kasvoi nopeasti. Sen lennot Helsingin ja Berliinin välillä eivät alakaan vielä tammikuussa.

lentoliikenne
Lufthansan lentokoneita.
Lufthansa nousi Euroopan eniten lentomatkustajia kuljettaneeksi yhtiöksi.Jan Huebner / AOP

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa palasi viime vuonna matkustajamäärällä mitattuna Euroopan suurimmaksi lentoyhtiöksi. Konserni kertoi kuljettaneensa (siirryt toiseen palveluun) eri yhtiöidensä lennoilla viime vuonna noin 130 miljoonaa matkustajaa. Määrä oli yhtiön kaikkien aikojen suurin.

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair kertoi aiemmin tällä viikolla, että sen matkustajamäärä oli viime vuonna noin 129 miljoonaa.

Vuonna 2016 Ryanair ylsi 117 miljoonaan matkustajaan, kun Lufthansa jäi 110 miljoonaan. Vielä vuonna 2015 Lufthansa kuljetti Ryanairia enemmän matkustajia.

Lufthansan kiivain kasvu on tullut sen omasta halpalentoyhtiöstä Eurowingsistä ja Brussels Airlinesista. Ne kuljettivat viime vuonna 32,6 miljoonaa matkustajaa, jossa oli peräti 77 prosentin kasvu aiempaan vuoteen verrattuna.

Eurowingsin lennot Helsinkiin lykkääntyvät

Lufthansa on hyötynyt loppuvuonna Air Berlinin toiminnan päättymisestä. Lufthansaan kuuluva Eurowings on ryhtynyt liikennöimään monia Air Berlinin aiemmin hallitsemia reittejä ja saanut sen kalustoa käyttöönsä.

Lufthansa luopui joulukuussa Air Berlinin itävaltalaisen tytäryhtiön Nikin ostamisesta, kun EU ilmoitti huolensa jättihankinnan vaikutuksesta kilpailutilanteelle. Lufthansa sai ostettua Air Berlinin alueellisen LGW-lentoyhtiön, jolla on kolmisenkymmentä lentokonetta.

Eurowings kertoi lokakuussa aloittavansa lennot myös Helsingin ja Berliinin välillä nyt tammikuussa. Yhtiö on kuitenkin lykännyt aloitusta myöhemmäksi eikä ole kertonut tarkkaa ajankohtaa.

Lentoposti-verkkolehti (siirryt toiseen palveluun) kertoi ennen joulua, että reitin avaus on peruttu ainakin talviaikataulukauden päättymiseen saakka.

*Lue myös *

Lumi on kuin vahva magneetti – kansainvälinen matkailu kasvaa kiihtyvällä vauhdilla Lapissa

Ryanair tunnustaa ammattiliitot ensi kertaa historiassaan – taipuu lakoilla uhanneiden lentäjien edessä

Air Berlinin pilkkominen etenee: EasyJet sai jo osansa, Lufthansan ostoaikeet EU:n syynissä