Kukaan ei ole koskaan ollut näin rikas – Amazonin perustajan Jeff Bezosin varallisuus huimat 87 miljardia euroa

Bezos ohitti Bill Gatesin, joka on antanut merkittävän osan omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen.

Jeff Bezos
Jeff Bezos
Amazonin perustaja Jeff Bezos omistaa myös Washington Post -sanomalehden.Michael Nelson / EPA

Amazon-verkkokaupan perustaja Jeff Bezos on noussut maailman rikkaimmaksi ihmiseksi, talouslehti Bloomberg raportoi. (siirryt toiseen palveluun)

Bezosin varallisuus on huimat 87 miljardia euroa, eli hän on miljonääri 87 000 -kertaisesti.

Bezos ohitti varallisuudessa Microsoftin perustajan Bill Gatesin ja samalla hänestä tuli kaikkien aikojen varakkain mies.

Vain Bezos ja Gates ovat yltäneet Bloombergin mukaan 13-numeroiseen omaisuuteen, mikä viittaa miesten varallisuuteen dollareilla mitattuna (Bezos 105 miljardia dollaria, Gates 100 miljardia dollaria vuonna 1999).

Vertailun vuoksi, Suomen valtion budjetti on noin 55 miljardia euroa. Bezosin 87 miljardin euron omaisuudella saisi ostettua lähes kaksi ja puoli miljoonaa kiloa kultaa. Tai sillä saisi ostettua Helsingistä yli 18 miljoonaa asuinneliötä.

Bezosin varallisuuden kasvun taustalla on Amazonin huima kasvu. Sen markkina-arvo kasvoi viime vuonna 57 prosenttia. Amazonin, josta Bezos omistaa 16,9 prosenttia, lisäksi Bezos omistaa avaruuslentoyhtiö Blue Originin ja The Washington Post -sanomalehden.

Bill Gates olisi edelleen maailman varakkain ihminen, ellei hän olisi lahjoittanut huomattavaa osaa omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen. Bloombergin mukaan Gatesin varallisuus olisi yli 125 miljardia euroa, mikäli hän ei olisi lahjoittanut omaisuuttaan.