Kolmevuotias harhaili keskiyöllä yksin Ylivieskassa – Nuorisojoukko otti lapsen kyytiin ja soitti hätäkeskukseen

Lapsen isä oli ollut ampumaradalla ampumassa, kun lapsi oli lähtenyt harhailemaan.

Ylivieska
Kartta.
Yle Uutisgrafiikka

YlivieskaOulun poliisi tiedotti torstaiaamuyöllä poikkeuksellisesta tapahtumaketjusta Ylivieskassa.

Huhmarin hiihtokeskuksesta löytyi puolenyön aikaan 3-vuotias lapsi yksin harhailemasta. Poliisi oli herättänyt neljän läheisen talon asukkaat, mutta lapsen lähtöpaikka ei selvinnyt.

Puolentoista tunnin kuluttua löytyi läheisen ampumaradan vierestä auto lumeen juuttuneena. Auton luona ollut mies kertoi olleensa ampumaradalla ampumassa ja kaksi lasta olivat nukkuneet autossa.

Kun mies oli lähdössä ampumaradalta pois, hän huomasi toisen lapsen kadonneen. Auto oli juuttunut lähdössä hankeen.

3-vuotias oli ehtinyt kävellä taskulampun valossa parisen kilometriä, ennen kuin sattumalta paikalle osuneet nuoret olivat ottaneet hänet kyytiinsä. Nuoret olivat myös ilmoittaneet hätäkeskukseen.

Lapsi voi oloihin nähden hyvin. Pakkasta oli kahdeksan astetta. Lapsi oli ulkovaatteissa, mutta hänellä ei ollut hansikkaita, poliisi kertoo.

Lapsi palautettiin isälleen Ylivieskan poliisiasemalta. Sosiaaliviranomaiset jatkavat asian selvittämistä, kertoi Oulun poliisilaitos tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun) aamuyöllä.

Ylivieskan poliisilaitoksen rikosylikomisario Ilkka Piispanen sanoo, ettei tapauksesta toistaiseksi aloiteta rikostutkintaa.

- Tämän hetken tiedon mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta, eikä yöllä töissä ollut partio ole tehnyt rikosilmoitusta.

Piispasen mukaan poliisi jää odottamaan sosiaaliviranomaisten selvitystä asiasta.

Lähteet: Oulun poliisi