Rantapohja-lehti: Kuninkaalliset vieraat tutustuivat putkaan Oulussa

Oulun poliisilaitoksen konteista rakennetut moduuliputkat herättävät kansainvälistä kiinnostusta. Tällä viikolla putkatiloihin tutustui kuninkaallisia vieraita.

putkat
Poliisin moduuliputka Haukiputaalla.
Oulun poliisilaitoksen moduuliputkat on suunniteltu väliaikaistiloiksi. Ne ovat olleet käytössä yli puoli vuotta. Kuva on otettu viime heinäkuussa.Paulus Markkula / Yle

Muun muassa kuninkaalliset vieraat pääsivät Haukiputaan vierailullaan harvinaisempaan kohteeseen, nimittäin putkaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä paikallislehti Rantapohja. (siirryt toiseen palveluun)

Vierailu oli osa Omanin kuningashuoneen, Irakin, Turkin ja Britannian delegaatioiden tämänviikkoista Suomen-matkaa. Oulussa, Haukiputaalla delegaatio kävi tiistaina.

Moduuliputkat on suunniteltu väliaikaistiloiksi. Ne otettiin käyttöön vuoden 2017 heinäkuussa. Väliaikaisia tiloja tarvitaan, koska Oulun pääpoliisiasema Oulun Rata-aukiolla on sisäilmaongelmien takia remontissa.

Moduuliputkien käyttöönotossa oli myös alussa hankaluuksia, ja Oulun kaupungin rakennusvalvonta sulki ne.

Rantapohjan mukaan pientaloja ja moduulirakenteita tuottavan Metsi-yhtiön konttiputkassa on viemäröinti, ilmastointi ja lämmitys sekä erilaista turvallisuustekniikkaa. Yritys on hakenut tuotteelleen patenttia ja uskoo sen mahdollisuuksiin menestyä kansainvälisillä markkinoilla.

Delegaatiot tutustuivat torstaina päättyneellä matkallaan Helsingissä laajemminkin suomalaiseen vankilatekniikkaan, Rantapohja kertoo.