1. yle.fi
  2. Uutiset

Täältä löydät vaalikoneen, vaaligallerian ja muut Ylen vaalijutut

Presidentinvaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 17. tammikuuta. Kokosimme tähän artikkeliin Ylen keskeiset vaalisisällöt.

presidentinvaalit
Vaalikone-grafiikka.
Yle

1. Vaalikone

Ehdokkaan löytämiseen ja ehdokkaiden vertailuun on tarjolla Ylen vaalikone (siirryt toiseen palveluun). Uutuutena se toimii niin, että käyttäjä näkee kunkin kysymyksen kohdalla, miten ehdokkaat ovat siihen vastanneet ja perustelleet vastauksensa.

2. Vaaligalleria

Vaaligalleria on sarja presidenttiehdokkaiden haastatteluita, joissa ehdokkaat ovat samantyyppisessä tentissä. Haastattelut tekivät näissä vaaleissa Ylen nuorisomediat eli Kioski ja Uutisluokka. Videoilla haluamme täydentää vaalikonevastausten antamaa kuvaa ehdokkaasta: mitä ehdokas ajattelee, miten hän reagoi yllättäviin kysymyksiin ja miten perustelee vastauksensa.

3. Henkilökuvat

Jokaisesta ehdokkaasta julkaistaan henkilökuva-artikkeli, ja samana iltana kyseinen ehdokas on tv-tentissä klo 21. Järjestys on arvottu, ja aikataulu on seuraava. Nimeä klikkaamalla pääset lukemaan henkilökuvan.

8.1. Paavo Väyrynen

9.1. Laura Huhtasaari

10.1. Nils Torvalds

11.1. Matti Vanhanen

15.1. Sauli Niinistö

16.1. Pekka Haavisto

17.1. Merja Kyllönen

18.1. Tuula Haatainen

4. Vaalitentit ja liveanalyysit

8. 1. Paavo Väyrynen

9. 1. Laura Huhtasaari

10. 1. Nils Torvalds

11. 1. Matti Vanhanen

15. 1. Sauli Niinistö

16. 1. Pekka Haavisto

17. 1. Merja Kyllönen

18. 1. Tuula Haatainen

5. Puolisot, peli ja kortit

Ylen presidentti­kortit kertovat ehdokkaiden arvoista ja henkilö­kohtaisista tunnustuksista. Missä Sauli Niinistö tietää olevansa huono? Kuka on vaikuttanut eniten Laura Huhta­saaren ajatteluun?

Osaatko käyttää presidentin valtaa? Tässä pelissä astut presidentin saappaisiin ja saat eteesi 13 kuvitteellista tilannetta. Tehtäväsi on käyttää presidentin valtaa harkitusti ja oikein.

Millainen on tasavallan presidentin puolison rooli? Siitä kertovat muun muassa Tellervo Koivisto ja Pentti Arajärvi jutussamme. Entä millaisin ajatuksin ehdokkaiden puolisot pohtivat mahdollista muuttoa Mäntyniemeen?

Presidentin puolisot Tellervo Koivisto ja Pentti Arajärvi: Koti ja yksityisyys menevät

Matkalla Mäntyniemeen presidentin puolisoksi: työterveyslääkäri ja muotisuunnittelija

6. Kaikki aiheesta

Kaikki presidentinvaalit-aiheiset uutiset ja artikkelit löydät tämän linkin takaa.

Lue seuraavaksi