Yle tarjoaa paikallista puhetta nyt myös lauantaisin: Me haluamme tulla mukaasi

Alueelliset radiolähetykset alkavat lauantaisin kello 9.

Yle Radio Suomi
Marianne Mattila
Alueellisen radiolähetyksen juontaja Itä-Suomessa on Marianne Mattila.Toni Pitkänen / Yle

Alueelliset radiolähetykset alkavat Radio Suomessa lauantaina 13.1.2018. Itä-Suomessa lähetystä tehdään kolmen maakunnan toimituksen yhteisvoimin; Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan.

Lähetyksen juontaja on Marianne Mattila Kuopiosta.

– Nostamme esiin ajankohtaisia puheenaiheita ja olemme siellä, missä tapahtuu.

Voit kuunnella lähetystä myös netistä täältä.

Alueellinen lähetys on kello 9–12. Keskusteluun voi osallistua laittamalla viestiä studioon juontajalle WhatsAppin kautta. Numero on 040 710 0893.

– Kerro, miten sinä vietät lauantaisi. Me haluamme tulla mukaasi! Ennen kaikkea haluamme olla osa ihmisten tavallista viikonlopunviettoa, Mattila sanoo.

Maakunnissa liikkuvat toimittajat tarttuvat paikallisiin puheenaiheisiin. Kuuntelijat voivat puolestaan tarttua toimittajia hihasta ja tulla juttelemaan tai vinkkaamaan juttuaiheesta.

Ensimmäisenä lauantaina reportterit suuntaavat Kuopioon, Kontiolahdelle ja Pieksämäelle.

Kontiolahdelta vinkit viherpeukaloille

Yle Joensuun toimittaja Sarah Laukkanen on tunnustanut olevansa viherpeukalo vain kesäisin. Jostain syystä hänen viherkasvinsa eivät kukoista talvella vaan lähestyvät kuoleman portteja.

– Nettimaailmasta löytyvät vastaukset eivät nyt vain kerta kaikkiaan riitä. Kaiken olen yrittänyt tehdä, juuri niin kuin neuvotaan, mutta mikään ei auta. Sanovat, että vanhassa talossa ne viherkasvit viihtyvät hoitamattakin, mutta ei pidä paikkaansa. Ei ainakaan meidän talossa. Eihän tässä auta muu kuin kutsua tohtori - tarkoitan hortonomi - kotikäynnille, tarkastamaan olosuhteet ja suoritetut toimenpiteet, Laukkanen naurahtaa.

Pieksämäellä mukana lapsiperheen viikonlopussa

Lauantaina seuraamme myös Yle Mikkelin Petri Virosen kanssa lapsiperheen viikonloppuarkea. Pieksämäkeläisellä Halosen perheellä on edessään turnausviikonloppu. Perheen nuorin poika Eetu harrastaa jääkiekkoa ja hänen isänsä Jari on tiiviisti mukana jälkikasvunsa harrastuksessa. Jari Halonen onkin jo melkoinen konkari junnujoukkueen huoltajana. Kaksi vanhempaa lasta on jo lopettanut kiekkouransa.

– Tuhannet ja tuhannet suomalaiset isät ja äidit ovat mukana lastensa harrastuksissa: kuskaamassa pianotunnille, voitelemassa suksia tai huoltamassa kiekkojoukkuetta. Lauantailähetyksissä meillä on upea mahdollisuus olla mukana itäsuomalaisten lauantaipuuhissa, Vironen iloitsee.

Kuopiossa puhutaan alkoholista

Kuopiossa toimittaja Varpu Mäntymäki suuntaa puhumaan tipattomasta tammikuusta alkoholittoman tuopillisen äärelle. Keskustelua herätellään siitä, onko alkoholikulttuuri Suomessa kaksinaismoralistista.

– Kannamme kädet notkolla viinaa Virosta ja samanaikaisesti kiistelemme siitä, mitä haittoja nelosoluiden tulo ruokakauppoihin aiheuttaa. Mitä mieltä opiskelijat Heidi Hämälinen, Katja Kosonen ja Henri Hakkarainen ovat alkoholilain uudistuksesta? Kansanterveystieteen professori Jussi Kauhanen puolestaan kertoo juommeko itsemme nyt hengiltä, Varpu Mäntymäki kuvailee lauantain puheenaihetta.

Ohjelmistoa uudistetaan

Lauantaisin radiota kuunnellaan ahkerasti ja myös päivän kuuntelijaluvut ovat hyvät Radio Suomessa. Yle Itä-Suomen päällikkö Johanna Raatikainen on tyytyväinen siihen, että lauantaisin Radio Suomessa kuulla jälleen alueellista ohjelmaa.

– Olemme saaneet eri toimituksiin toiveita, että alueellisia lähetyksiä olisi kuultavissa myös viikonloppuisin. Teimme valtakunnallista lauantailähetystä vuoden 2011 alusta lähtien ja nyt on hyvä taite uudistaa ohjelmistoa.