Alajärven Pallohallissa ensimmäinen superpesisjoukkueiden kohtaaminen nyt lauantaina

Alajärvellä on päästy nauttimaan uudesta ylipainehallista jo parin kuukauden ajan. Ensimmäiset kokemukset ovat olleet positiivisia.

pesäpallo
Alajärven palloiluhalli
Alajärven palloiluhalliAntti Kettumäki / Yle

Alajärvelle pystytettiin marraskuussa ylipainehalli, jonka sisältä löytyy täysimittainen pesäpallokenttä. Alajärven Pallohalliksi nimetyssä kuplahallissa harjoittelevat monet eri palloilulajien pelaajat – niiden mukana superpesisjoukkue Alajärven Ankkurit.

Lämpökeskuksen takana sijaitsevan hallin sisällä on Suomen ainoa sisätiloissa oleva hiekkatekonurmi. Hiekkatekonurmia urakoivan alajärveläisen Saltex Oy:n työnjohtaja Harri Peltomäen mukaan se on jopa ainut maailmassa. Täysimittainen kenttä saa pesäpallon pelaajilta kiitosta, vaikkakin pitkiä lyöntejä halli ei mahdollista.

– Mahtavat kokemukset on jäänyt ensimmäisistä harjoituksista. Pikkaisen varoalueet jäävät pieniksi, eikä takanakaan aivan mahdottomasti ole tilaa takarajan ja seinän välillä. Ensimmäiset pelit sen näyttävät, että millaista kenttä tulee olemaan, Alajärven Ankkureiden oma kasvatti Sasu Iivarinen kertoo kokemuksistaan.

Sasu Iivarinen uudessa pallohallissa
Alajärven ankkureiden oma kasvatti Sasu Iivarinen on tyytyväinen, että harjoittelu omalla paikkakunnalla onnistuu.Antti Kettumäki / Yle

Tositoimiin halli pääsee tänä viikonloppuna, kun Alajärven Ankkurit saa harjoitusotteluun vieraakseen Koskenkorvan Urheilijat. Helmikuun puolivälissä hallissa pelataan Kankaanpään ja Alajärven sekä Vimpelin ja Alajärven väliset miesten pesäpallon halli-SM:n alkulohkon ottelut.

Aikaisemmin talven harjoitusottelut on jouduttu pelaamaan Seinäjoki Areenassa ja osittain myös Lapuan hallissa.

– Lapuan halli soveltuu kyllä naisten peleihin, mutta miesten peleihin se on liian pieni, Alajärven ankkureiden toiminnanjohtaja Mika Peräkangas toteaa.

Alajärvelle rakennetaan myös uutta monitoimihallia. Vajaan 3 000 neliön halli tulee uimahallin viereen. Monitoimihalli on suunniteltu erityisesti yleisurheilua, lentopalloa ja salibandya varten. Rakentamisen on tarkoitus alkaa keväällä ja valmista odotetaan olevan keväällä 2019. Halli maksaa yli 5 miljoona euroa.