1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. piispat

Ulkopuolinen asiantuntija selvittää rahankäyttöä Helsingin seurakunnissa

Selvityksessä tutkitaan muun muassa luottokorttikäytäntöjä. Epäselvyydet Helsingin piispan Teemu Laajasalon rahankäytössä menneellä kirkkoherrakaudella nousivat julkisuuteen aiemmin tällä viikolla.

piispat
Teemu Laajasalo, Kallion seurakunnan kirkkoherra / Helsingin piispanvaalin ehdokas
Helsingin piispa Teemu Laajasalo.Antti Kolppo / Yle

Helsingin seurakuntien johtoryhmä tilaa välittömästi talousselvityksen ulkopuoliselta ja riippumattomalta asiantuntijalta.

Selvitys koskee sisäistä valvontajärjestelmää, taloudenpidon menettelytapoja, laskujen hyväksymiskäytäntöjä, luottokorttien käyttöä ja korttilaskuja.

– Asiat selvitetään pohjamutia myöten. Avoimuuteen ja vastuullisuuteen kuuluu, että epäselvyyksiä ei ole eikä jää. Osana kattavaa selvitystä riippumaton taho käy läpi kaikki myös julkisuudessa esillä olleet väärinkäytösepäilyt, seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki sanoo Helsingin seurakuntien tiedotteessa.

Helsingin seurakuntayhtymä täsmensi loppuvuodesta muun muassa luottokorttien käytön pelisääntöjä ja tiukensi laskujen hyväksymiskäytäntöjä. Kirkkoherrojen laskut hyväksyy jatkossa hallintojohtaja ja yhtymän johtajan laskut yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja.

Helsingin piispan Teemu Laajasalon rahankäyttö edellisessä toimessaan Kallion kirkkoherrana nousi julkisuuteen aikaisemmin tällä viikolla. Laajasalo kiisti suurimman osan väärinkäytöksistä Kirkko ja kaupunki -lehdessä (siirryt toiseen palveluun).

Hän myöntää Helsingin hiippakunnan nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun) tehneensä virhearvion kolmen virkamatkan majoitusvalinnoissa. Näiden matkojen osalta hän aikoo vapaaehtoisesti maksaa takaisin seurakuntayhtymälle halvimman majoitustason ja käytetyn majoitustason erotuksen suuruisen summan.

_Juttua muokattu 11.1. klo 18:54. Lisätty viimeinen kappale ja tarkennettu toiseksi viimeistä kappaletta. _

Lue seuraavaksi