1. yle.fi
  2. Uutiset

Ennätyksellinen määrä vieraita autourheilijoiden gaalaan – ilta huipentuu Yle Areenassa Vuoden Autourheilijan julkistamiseen

Vuoden 2017 menestyneimmät kuljettajat ja autourheilun parissa ansioituneet toimijat palkitaan lauantaina 13. tammikuuta Mestareiden illassa Jyväskylän Paviljongissa.

autourheilu
Kartanlukija Janne Ferm ja ralliautoilija Esapekka Lappi palkittiin vuosi sitten Vuoden 2016 autourheilijoina.
Kartanlukija Janne Ferm ja ralliautoilija Esapekka Lappi palkittiin vuosi sitten Vuoden 2016 autourheilijoina.Taneli Niinimäki / AKK

AKK:n vuosittainen palkintogaala myytiin tänäkin vuonna loppuun ja juhlan vierasmäärä nousee tapahtumahistorian huippulukemiin eli liki 1400 gaalavieraaseen.

Palkintogaalan loppuhuipennus lähetetään suorana Yle Areenaan alkaen kello 20. Lähetys on katsottavista tästä linkistä kello 20-21.30.

Koko gaalan ja Yle Areena –lähetyksen juontavat Sanna Pirkkalainen ja Riku Salminen. Lähetyksen tuottavat yhteistyössä Yle Jyväskylä ja AKK Motorsport ry. Ilta huipentuu Vuoden Autourheilijan julkistamiseen.

Mestareiden Illassa muistetaan tänä vuonna erityisesti nuorisotyön merkitystä, nousevia tähtiä ja tulevaisuuden autourheilumenestyksen yhteistä tekemistä.

Suomen suurin lajigaala

Mestareiden ilta on palkinnoissa mitattuna Suomen suurin urheilulajin gaala. Palkintoja jaetaan yli 400 ja juhlaan saapuu liki 250 palkittavaa urheilijaa ja toimijaa. Gaalassa nähdään nimekäs kaarti kansainvälisesti ja kansallisesti menestyneitä autourheilijoita – sekä ansioituneita mestareita että nousevia tähtiä.

Palkintoja ovat jakamassa muun muassa nelinkertainen rallin maailmanmestari ja tallipäällikkö Tommi Mäkinen, vuoden 2015 autourheilija, kiihdytysajaja Anita Mäkelä, vuoden 2016 autourheilija Esapekka Lappi ja rallilegenda Simo Lampinen.

Palkittavien lajien kirjo ulottuu pienoisautoilusta ralliin. Listalta löytyvät muun muassa ecorun, tasanopeusajo, karting, crosskart, autosuunnistus, drag race, jäärata-ajo, rallisprint, drifting, rata-ajo, jokamiehenluokka, off road ja rallicross. Uusia lajeja edustaa eMotorsport.

Paneelikeskustelu ennen gaalaa

Ennen Mestareiden iltaa Neste Ralli järjestää Jyväskylän Paviljongissa yleisölle avoimen paneelikeskustelun Suomen MM-rallista ja suomalaisen autourheilun tulevaisuudesta. Erityisenä näkökulmana on alueellinen elinvoimaisuus.

Tunnin pituinen tilaisuus alkaa kello 14.45 ja keskustelijoina ovat muun muassa Toyotan MM-rallitallin päällikkö Tommi Mäkinen, kaupunginjohtaja Timo Koivisto sekä kansanedustajat Sinuhe Wallinheimo ja Mauri Pekkarinen.

*Katso kooste 2016 gaalasta:
*
Mestareiden Ilta 2016 remix

Jokamiesluokassa riemuitaan vuosipalkinnoista isosti.
Jokamiesluokassa riemuitaan vuosipalkinnoista isosti.Toni Ollikainen / AKK
Vuosigaala on järjestetty vuodesta 2014 alkaen Jyväskylän Paviljongissa. Kuvassa 2015 tunnelmia.
Vuosigaala on järjestetty vuodesta 2014 alkaen Jyväskylän Paviljongissa. Kuvassa 2015 tunnelmia.Mika Mäki / AKK
Maailmanmestari ja tallipäällikkö Tommi Mäkinen Arvo Vuorelan haastattelussa vuoden 2015 gaalassa.
Maailmanmestari ja tallipäällikkö Tommi Mäkinen Arvo Vuorelan haastattelussa vuoden 2015 gaalassa.Toni Ollikainen / AKK
Seitsemän tähtikuljettajaa AKK:n vuoden 2016 gaalassa.
Seitsemän tähtikuljettajaa AKK:n vuoden 2016 gaalassa.Toni Ollikainen / AKK
Esapekka Lappi, Inka Korhonen, Janne Ferm, Mika Häkkinen, Juhani Pakari ja Tatu Lehmuskallio Mestareiden illassa 2016.
Esapekka Lappi, Inka Korhonen, Janne Ferm, Mika Häkkinen, Juhani Pakari ja Tatu Lehmuskallio Mestareiden illassa 2016.Taneli Niinimäki / AKK
Vuoden 2016 Autourheilijat Janne Ferm ja Esapekka Lappi ovat rallimiehiä.
Vuoden 2016 Autourheilijat Janne Ferm ja Esapekka Lappi ovat rallimiehiä.Taneli Niinimäki / AKK
Lue seuraavaksi