1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ryöstö

Pariisin Ritz-hotellista ryöstetyt jalokivet löytyivät

Kolme kirvein aseistautunutta pitkäkyntistä on pidätetty, kaksi edelleen karkuteillä poikkeuksellisen jalokiviryöstön jäljiltä.

Ritz-hotellin pääsisäänkäynti Pariisissa keskiviikkona 10.tammikuuta harvinaisen murtovarkauden jälkeen. Kuva: Ian Langsdon / EPA-EFE

Ranskan poliisi on saanut haltuunsa kaikki jalokivet, jotka rosvojoukko kähvelsi keskiviikko-iltana Pariisin kuuluisasta Ritz-hotellista.

Kolme kirvein aseistautunutta rosvoa onnistui ryöstämään yli 4,5 miljoonan euron arvosta jalokiviä Ritz-hotellin sisällä olevasta putiikista, ja heittämään saaliin hotellin ulkopuolella odottaville kahdelle rikostovereilleen, jotka pakenivat saaliin kanssa paikalta moottoripyörällä ja autolla.

Uutistoimisto Reutersin mukaan moottoripyörällä paennut ryöstäjä heitti kuitenkin saaliin menemään törmättyään jalankulkijaan paetessaan rikospaikalta.

Nyt poliisi on uutistoimistolähteiden mukaan saanut koko ryöstösaaliin takaisin. Ryöstössä käytetty auto löydettiin noin 20 kilometrin päästä Pariisista alueelta, josta kolme pidätettyä ryöstäjää ovat kotoisin. Moottoripyörällä ja autolla paenneet ryöstäjät ovat edelleen karkuteillä.

Ritz sijaitsee alueella, jolla on paljon luksus-putiikkeja, joten ryöstely ei ole harvinaista. Siksi poliisi partioi alueella pysyvästi. Alueella on silti onnistuttu tekemään ryöstöjä viime vuosina.

Vuonna 1898 avatun Pariisin Ritz-hotellin omistaa miljonääri Mohammed al-Fayed, jonka poika Dodi Fayed oli Walesin prinsessa Dianan rakastettu. Diana ja Fayed viettivät viimeiseksi jääneen iltansa ennen kohtalokasta auto-onnettomuutta vuonna 1997 juuri hotelli Ritzissä.