Trump kiistää kohua herättäneen maahanmuuttokommenttinsa

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kerrottiin kommentoineen alatyylisesti maahanmuuttajien lähtömaita. Trump kiistää käyttäneensä väitettyjä ilmauksia.

Donald Trump
Donald Trump
Donald TrumpShawn Thew / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump näyttää kiistävän kutsuneensa tiettyjä maita "persläviksi".

Trumpin lausunnot maahanmuuttoon liittyvässä tapaamisessa levisivät perjantaiaamuna Suomen aikaa laajalti maailmalle levisivät laajalti. Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan Trump oli kysynyt viitaten Haitiin ja Afrikan maihin: "Miksi meidän pitäisi sallia maahanmuutto persläpimaista?" (engl. shithole countries)

Trump kirjoitti verkkopalvelu Twitteriin perjantaina iltapäivällä Suomen aikaa, että hän käytti tapaamisessa kovaa kieltä, muttei "tällaista kieltä".

Trump ei ole toistaiseksi tarkentanut, millaista kovaa kieltä hän oli tapaamisessa käyttänyt.

Tapaamisessa keskusteltiin muun muassa sopimuksesta, joka antaa lapsina laittomasti maahan muuttaneille ihmisille suojelua Yhdysvalloissa.

Tapaamisessa läsnä ollut demokraattisenaattori Dick Durbin sanoo, että lehdistössä olleet tiedot Trumpin puheista pitävät paikkansa.

– Odotetusti presidentti alkoi tviitata tänä aamuna ja kiisti käyttäneensä noita sanoja. Se ei ole totta. Hän sanoi nämä vihantäyteiset asiat ja sanoi ne toistuvasti, Illinois'n senaattori Durbin sanoi uutiskanava MSNBC:lle (siirryt toiseen palveluun).

Lisätty kello 18.33 senaattori Durbinin kommentit.

Lue lisää:

Afrikka ja Haiti pöyristyivät Trumpin kielenkäytöstä, myös norjalaiset vaivaantuneita

Tuomari pisti palan Trumpin siirtolaispolitiikkaa jäihin – lapsena maahan tulleiden suojelu saa jatkua