Poliisi ei tutki Levi Magicia – tieto saavutti Kittilän kunnanhallituksen kahdessa kuukaudessa

Kittilä
poliisin rintamerkki
Miki Wallenius / Yle

KittiläLapin poliisilaitos on lähettänyt Kittilän kunnanhallitukselle virallisen tiedon, että se on päättänyt tutkinnan Levi Magic Oy:tä tehdyistä tutkintapyynnöistä eikä asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Levi Magic Oy:n kiinteistökauppoihin liittyvässä asiassa on tehty useampikin tutkintapyyntö, kaikki vuosina 2016. Tutkintapyynnön ovat tehneet edesmennyt kunnanjohtaja Aarne Nikka, Reijo Paasirova ja Kyösti Tornberg Kittilän kunnan puolesta. Poliisin mukaan kaikki tutkintapyynnöt ovat olleet sisällöltään samankaltaisia.

Tutkinnanjohtajana on toiminut rikosylikomisario Jukka Haataja. Haataja on tehnyt päätöksen, että asiassa ei ole syytä epäillä rikosta eikä esitutkintaa toimiteta. Tutkinta on päätetty jo 3.11.2017 eli yli kaksi kuukautta sitten, mutta Kittilän vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampa tuo tiedon kunnanhallitukseen vasta nyt.

Haataja toteaa tutkintapyyntöjen sisällöstä, että kaikilta osin asiassa ei ole menetelty hyvän hallinnon periaatteiden mukaisesti. Haatajan mukaan Levi Magic -asiassa ei kuitenkaan ole tullut esille sellaisia seikkoja, joiden perusteella olisi syytä epäillä Kittilän kunnan viranhaltijoiden rikkoneen virkavelvollisuuksiaan tai ylittäneen harkintavaltansa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomen Kuvalehti (siirryt toiseen palveluun).

Yle Rovaniemi ei tavoittanut Sanna Ylinampaa kommentoimaan sitä, miksi asiasta kerrotaan vasta nyt, yli kaksi kuukautta tapahtuneesta.

Lue lisää

Kittilän kuntasotkujen selvitysryhmä aloitti toimensa – ryhmä matkaa Kittilään vasta 16. päivä tammikuuta

Valtiovarainministeriö ottaa Lex Kittilän käyttöön – selvitystyö alkaa vuodenvaihteessa

Kittilän vs. kunnanjohtajaa epäillään virkarikoksesta

Suomen Kuvalehti: Levin hissiyhtiötä johtaa syytteen saanut Jouni Palosaari, ja siksi konsernivalvonta on ongelma Kittilän päättäjille (siirryt toiseen palveluun)

Terttu Utriainen Kittilän tilanteesta: "Jos vuosikausia toimitaan tällä tavalla, ulkomaailmalle sokeudutaan"

Suunnitteilla kahdet uudet potkut – Kittilän valtuuston varapuheenjohtaja ihmettelee salailua

Suomen Kuvalehti: Lainoppineet vaativat Kittilässä syytettyjä kuntapäättäjiä syrjään – "Kunnanvaltuustolla ei ole enää tulkinnanvaraa"

Kittilä-gate: Mitä syytteitä syyttäjä jätti nostamatta ja miksi

Kittilän päättäjille kymmeniä syytteitä virkarikoksista

KRP epäilee 30 henkilöä rikoksista Kittilässä – hissiyhtiön hankinnoista alkanut sotku jatkuu vielä pitkään