Itä-Kiinan merellä palavasta säiliöaluksesta noudettiin lisää ruumiita

Kiinalaisviestinten mukaan vainajat löytyivät pelastusveneiden lähistöltä. Pelastustyöntekijät saivat mukaansa myös muun muassa laivan mustan laatikon.

laivapalot
Kiinalaiset pelastustyöntekijät sammuttavat palavaa iranilaisalusta Itä-Kiinan merellä.
Kiinalaiset pelastustyöntekijät sammuttivat palavaa iranilaisalusta Itä-Kiinan merellä perjantaina.AFP

Kiinalaiset pelastustyöntekijät ovat onnistuneet noutamaan lisää ruumiita Itä-Kiinan merellä palavasta iranilaisaluksesta. Kiinan valtion viestimet kertovat, että säiliöaluksesta noudettiin lauantaina kaksi ruumista.

Vainajat löytyivät pelastusveneiden lähistöltä. Maanantaina alukselta löydettiin yksi ruumis.

Pelastustyöntekijät yrittivät päästä miehistön majoitustiloihin, mutta joutuivat kääntymään takaisin myrkkykaasujen ja kuumuuden takia. Televisiokanava CCTV:n mukaan he onnistuivat kuitenkin noutamaan myös laivan mustan laatikon ja valvontakameroiden materiaalin. Palavan laivan sisätiloissa lämpötila on noussut 89 celsiusasteeseen.

Törmäsi kiinalaisen rahtilaivaan viikko sitten

Iranilainen säiliöalus Sanchi on palanut Itä-Kiinan merellä jo viikon sen jälkeen, kun se törmäsi kiinalaisen rahtilaiva CF Crystalin kanssa. Säiliöaluksen miehistöön kuului 30 iranilaista ja kaksi bangladeshilaista. Kiinalaisaluksen miehistö ei tiettävästi loukkaantunut.

Kiinan kartta
Yle Uutisgrafiikka

Säiliöaluksen lastina on lähes miljoona tynnyriä öljyntuotannossa syntyvää kondensaattia. Lastista ei uskota aiheutuvan laajaa öljyvuotoa, sillä erittäin kevyt kondensaatti palaa tai höyrystyy nopeasti tulipalossa.

Lähteet: Reuters, AP