1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. PyeongChang 2018

Uutistoimisto: Koreat tapaavat uudestaan jo ensi viikolla

Tapaamisen virallisena aiheena lienevät jälleen olympiajärjestelyt. Koreat tapasivat ministeritasolla tiistaina ensi kertaa yli kahteen vuoteen.

PyeongChang 2018
Mies katsoo televisiota eteläkorealaisella juna-asemalla.
Matkustajat seurasivat tiistaina soulilaisella juna-asemalla Pohjois- ja Etelä-Korean edustajien tapaamisesta.Kim Hee-chul / EPA

Etelä- ja Pohjois-Korean edustajat keskustelevat jälleen maanantaina. Eteläkorealaisen uutistoimiston Yonhapin mukaan tämäkin tapaaminen järjestetään Panmunjomissa maiden välisellä rajavyöhykkeellä.

Koreat tapasivat tiistaina ministeritasolla ensi kertaa yli kahteen vuoteen. Silloin maat sopivat, että Pohjois-Korea lähettäisi delegaation Pyeongchangin talviolympialaisiin helmikuussa. Tuleva tapaaminen järjestetään virkamiestasolla.

Tapaamisessa lienee kyse jälleen lähinnä olympiajärjestelyistä. Etelä-Koreasta kerrottiin aiemmin lauantaina, että Pohjois-Korea oli esittänyt tapaamista, koska se haluaisi lähettää olympialaisiin myös esiintyjäryhmän.

Kansainvälinen olympiakomitea käsittelee Pohjois-Korean osallistumista olympialaisiin ensi viikolla. Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un esitti osallistumista puheessaan vuodenvaihteessa.

Etelä-Korea on ehdottanut myös Koreoiden joukkueiden marssivan yhdessä kisojen avajaisissa sekä maiden yhteisen naisten jääkiekkojoukkueen muodostamista. Näihin ehdotuksiin Pohjois-Korea ei ole vielä vastannut.

Lue lisää:

Nyt se on sovittu: Pohjois-Korea osallistuu talviolympialaisiin Etelä-Koreassa

Analyysi: Koreoiden olympiasopu on pieni edistysaskel maailman mielenrauhalle, mutta suuri taakka kahdelle luistelijalle

Pohjois-Korean olympiaurheilijoilla on kovat paineet: voittajista tehdään elokuvia, häviäjät häpäistään

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi