1. yle.fi
  2. Uutiset

Kiinteistösijoittaja osti Matkuksen liikenneaseman – uuden yrittäjän etsintä alkoi

YIT myy liikekiinteistön sijoittajalle, jolla on pitkä kokemus liikenneasemayrittäjänä.

Kuopio
Bensaa tankataan autoon
Timo Heikura / Yle

Kuopion Matkuksessa sijaitseva liikenneaseman kiinteistö vaihtaa omistajaa. YIT on myynyt koko liikekiinteistön yksityiselle kiinteistösijoittajalle.

Ostaja on pitkään bensiinikauppiaana toiminut ja kiinteistösijoittajaksi siirtynyt eteläsuomalainen, muun muassa Pukaron Paronina tunnettu (siirryt toiseen palveluun) Hannu Kohtaniemi. Hän myi perustamansa, Lapinjärven Pukarossa sijaitsevan liikenneaseman Neste K-ketjulle viime syksynä ja jäi liikepaikkaan kiinteistösijoittajaksi. Hänellä on omistuksessaan myös muita kiinteistöjä.

Matkuksen liikenneaseman kiinteistössä toimi aiemmin Nesteen bensa-asema ja ravintoloita. Uusi omistaja ryhtyy etsimään yrittäjää tai yrittäjiä vuokralaiseksi. Tavoitteena on, että Matkukseen avataan jälleen liikenneasema mahdollisimman pian.

– Tositarkoituksella tässä liikkeellä ollaan, mitään taivaanrannan maalareita ei olla, toteaa Kohtaniemi.

Tilaa kiinteistössä on 2200 neliötä. Kaikki muut tilat ovat tällä hetkellä vapaana rakennuksessa toimivaa lihakauppaa lukuun ottamatta. Kiinteistössä Nesteen huoltoasemaa aiemmin hoitanut yhtiö hakeutui yrityssaneeraukseen viime heinäkuussa.

Lue seuraavaksi