Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan: hämmästy näistä

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka olet saattanut arjen kiireessä ohittaa.

Viikonloppukooste
Mies tanssii naisen edessä.
Tero Ylioja / Yle

Hunksien show villitsi mummot palvelukeskuksessa – "Säryt meni ohi ja aloin ihan nuortua!"

Helsingin Pohjois-Haagan palvelukeskuksessa on odottava ja selvästi jännittynyt tunnelma. Salin etuosassa olevat värivalot kertovat, että yhteislaulun ja bingon sijaan on tulossa jotakin todella poikkeavaa.

imettävä äiti ja sairaanhoitaja
Hyvinkään sairaalan imetysohjaajakouluttaja Elina Jukuri neuvoo Laura Rumbinia imetyksessä.Elise Tykkyläinen / Yle

Suomalaisäitien halutaan imettävän enemmän ja pidempään – siksi imetyskipuun, vauvan rintaraivareihin ja muihin imetyksen ongelmiin tarvitaan lisää apua

Kahdentoista tunnin ikäinen poikavauva tuhisee synnytyssairaalan perhehuoneessa Laura Rumbinin sairaalayöpaidan sisällä. Vauva on perheen toinen lapsi, ja Laurasta imetyksen aloittaminen tuntuu nyt helpommalta kuin esikoisen kanssa

Lippalakkipäinen poika
Israelin joukot pidättivät Ahmed al-Qamin marraskuussa epäiltynä kivien heittelystä.Heidi Levine

Lapsena vankilassa – Ahmed oli 14-vuotias, kun sotilaat hakivat hänet yöllä kotoaan

Israel pidättää satoja palestiinalaisnuoria vuosittain. Heitä syytetään usein kivien heittelystä. Myös pidättämään saapuvat sotilaat ovat usein vasta ohittaneet teini-iän.

Trump vilkuttaa massiivisen mustan auton ikkunasta hymyillen leveästi.
Presidentti Donald Trump vilkutti toimittajille lähtiessään Walter Reedin sotilassairaalasta, jossa hänelle tehtiin perjantaina ensimmäinen vuotuinen terveystarkastus presidenttinä.Chip Somodevilla / Pool / EPA

"Herra presidentti, mikä eläin tämä on?" – Tämän testin Trump teki terveystarkastuksessa

Vuonna 2005 kehitetty Montreal Cognitive Assessment -testi seuloo esiin lieviä kognitiivisia eli tiedonkäsittelyn vaikeuksia, jotka voivat viitata esimerkiksi Alzheimerin tautiin. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump selvisi testistä täysin pistein.

trump-twiitit-eskokuva
Eetu Pietarinen

Trump tviittaa yhä Hillarysta ja vaahtoa veronalennuksista – Kävimme läpi presidenttikauden Twitter-historian

Donald Trumpin Twitter-tilillä tasapainoilevat räyhähenki ja valtiomies. Laskimme presidenttivuoden 2 200 tviitissä käytetyt sanat, tutkimme kellonajat ja kartoitimme räjähdysherkät aihepiirit.

Aleister Crowley
Aleister Crowley vuonna 1912.Underwoodin kuva-arkisto

Uuden aikakauden profeetta Aleister Crowley harjoitti rituaaliseksiä sekä naisten että miesten kanssa ja loi uuden uskonnon: "Hän oli nero joka osasi myös huijata ihmisiä"

Okkultisti ja maagikko, kirjailija, taiteilija ja vuorikiipeilijä Aleister Crowley (1875–1947) oli elinaikanaan kiistelty ja ristiriitainen hahmo. Hän oli myös julkisuuden henkilö ja paheellisuuden ruumiillistuma, josta revittiin pöyristyttäviä sensaatio-otsikoita parhaaseen iltapäivälehtityyliin.