Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan: hämmästy näistä

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka olet saattanut arjen kiireessä ohittaa.

Kuva: Tero Ylioja / Yle

Helsingin Pohjois-Haagan palvelukeskuksessa on odottava ja selvästi jännittynyt tunnelma. Salin etuosassa olevat värivalot kertovat, että yhteislaulun ja bingon sijaan on tulossa jotakin todella poikkeavaa.

Hyvinkään sairaalan imetysohjaajakouluttaja Elina Jukuri neuvoo Laura Rumbinia imetyksessä. Kuva: Elise Tykkyläinen / Yle

Kahdentoista tunnin ikäinen poikavauva tuhisee synnytyssairaalan perhehuoneessa Laura Rumbinin sairaalayöpaidan sisällä. Vauva on perheen toinen lapsi, ja Laurasta imetyksen aloittaminen tuntuu nyt helpommalta kuin esikoisen kanssa

Israelin joukot pidättivät Ahmed al-Qamin marraskuussa epäiltynä kivien heittelystä. Kuva: Heidi Levine

Israel pidättää satoja palestiinalaisnuoria vuosittain. Heitä syytetään usein kivien heittelystä. Myös pidättämään saapuvat sotilaat ovat usein vasta ohittaneet teini-iän.

Presidentti Donald Trump vilkutti toimittajille lähtiessään Walter Reedin sotilassairaalasta, jossa hänelle tehtiin perjantaina ensimmäinen vuotuinen terveystarkastus presidenttinä. Kuva: Chip Somodevilla / Pool / EPA

Vuonna 2005 kehitetty Montreal Cognitive Assessment -testi seuloo esiin lieviä kognitiivisia eli tiedonkäsittelyn vaikeuksia, jotka voivat viitata esimerkiksi Alzheimerin tautiin. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump selvisi testistä täysin pistein.

Kuva: Eetu Pietarinen

Donald Trumpin Twitter-tilillä tasapainoilevat räyhähenki ja valtiomies. Laskimme presidenttivuoden 2 200 tviitissä käytetyt sanat, tutkimme kellonajat ja kartoitimme räjähdysherkät aihepiirit.

Aleister Crowley vuonna 1912. Kuva: Underwoodin kuva-arkisto

Okkultisti ja maagikko, kirjailija, taiteilija ja vuorikiipeilijä Aleister Crowley (1875–1947) oli elinaikanaan kiistelty ja ristiriitainen hahmo. Hän oli myös julkisuuden henkilö ja paheellisuuden ruumiillistuma, josta revittiin pöyristyttäviä sensaatio-otsikoita parhaaseen iltapäivälehtityyliin.