Kuusi huippujuttua sunnuntai-iltaan: Syvenny näihin

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka olet saattanut arjen kiireessä ohittaa.

Viikonloppukooste
Vanhemmat uupuvat 1
Yle Uutisgrafiikka

"Lapsi söi ja nukkui kellontarkasti, unohdin itseni täysin" – Uupumus ja yksinäisyys ovat nykyvanhemmuuden pahimmat vitsaukset

Moni tavoittelee täydellistä vanhemmuutta, mutta huomaakin pian olevansa niin uupunut, ettei enää jaksa olla hyvä äiti tai isä.

Kauppakeskuksen käytävä.
Kimmo Hiltunen / Yle

Nämä naiset eivät tee lapsia, koska haluavat pelastaa maapallon – "En synnytä yhtään kuluttajaa lisää"

Vapaaehtoinen lapsettomuus on herkkä asia. Tässä jutussa vain yksi nainen puhuu päätöksestään omalla nimellään. Lapsettomat tietävät, että heidän ratkaisunsa saa osan ihmisistä raivon partaalle.

Sofia Klouvatos ja Miisa Mäensyrjä seisovat rannalla Byron Bayssa.
Sofia Klouvatos ja Miisa Mäensyrjä löysivät töitä Byron Baysta Australian itärannikolta.Toni Määttä / Yle

Tarjoilua rantaparatiisissa ja kyykistelyä pellolla – Working holiday on nuorille seikkailu, Australialle se tuo halpaa työvoimaa

Australiassa kaalit mätänisivät peltoon ilman ulkomaalaisia nuoria, jotka tulevat maahan lomailun ja työnteon yhdistävällä viisumilla.

Phalanx robottiase.
Phalanx ilmatorjunta-ase sijoitettuna brittitukikohtaan Basrassa Irakissa.AOP

Tulevaisuuden Rokka voi olla robotti – Kauko-ohjattavat aseet ovat jo sotakentillä ja älyaseet ovat tulossa

Robotit ovat jo mukana sodankäynnissä ihmisen rinnalla. Lähitulevaisuuden sodissa voivat mukana olla robotit, jotka toimivat ilman ihmisen ohjausta. Pitääkö ne kieltää? Pitääkö niitä hankkia Suomeen?

Oululaine Reeta Kuisma
Timo Nykyri / Yle

Reeta Kuisma sairastui syöpään ja aviomieheltä löytyi aivokasvain – "Kun Antti sairastui, ajattelin että nyt minun on pakko selvitä"

Vajaassa vuodessa Reeta Kuisman perheen elämä kääntyi päälaelleen, kun he miehensä kanssa molemmat sairastuivat. Sairauksistaan huolimatta Reeta elää perheineen normaalia arkea.

Paula Noronen
Paula Noronen on ujoudesta huolimatta hakeutunut esiintymistilanteisiin.Nella Nuora / Yle

Paula Noronen on oikeasti ujo – rääväsuinen kaupankassa Tarja Kulho ja muut legendaariset radiohahmot syntyivät pelosta kohdata ihmisiä

Kulttuurivieras käsikirjoittaja, kirjailija Paula Noronen on hakeutunut rohkeasti epämukaviin tilanteisiin ja voittanut pelkonsa.