1. yle.fi
  2. Uutiset

Porin kaupunginhallitus käytti otto-oikeutta: YH-Asuntojen vuokrankorotukset uuteen valmisteluun

Porin kaupunginhallitus kumosi perusturvalautakunnan tekemän päätöksen, joka olisi nostanut vuokria vain indeksin verran.

Porin YH-asunnot
Porin kaupunginhallituksen nuija.
Antti Laakso / Yle

Porin kaupunginhallitus kumoaa perusturvalautakunnan tekemän vuokrankorotuspäätöksen, joka koski Porin YH-Asuntojen vuokria.

Perusturvalautakunta hylkäsi joulukuussa virkamiesten tekemät esitykset, jotka olisivat nostaneet vuokria indeksiä enemmän osassa YH-Asuntojen vuokra-asuntoja. Korotukset olisivat koskeneet kuutta eri kohdetta, joissa on muun muassa kehitysvammaisten ja vanhusten asuntoja ja katkaisuasema.

Perusturvalautakunta äänesti asiasta joulukuussa: porilaiset demarit ja osa vasemmistoliittolaisista sekä kristillisdemokraattien Irma Roininen kannattivat alkuperäistä esitystä. Kokoomuslaiset, perussuomalaiset ja vihreät sekä yksi vasemmistoliittolainen ja merikarvialainen demari kannattivat vain indeksin mukaista nostoa. Indeksin mukainen nosto voitti äänin 9–7.

Lautakunnan päätös tarkoitti käytännössä sitä, että vuokria olisi korotettu useita prosenttiyksikköjä vähemmän kuin virkamiehet ehdottivat. Suurin korotusesitys oli neljä prosenttia.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti maanantain kokouksessaan kumota perusturvalautakunnan päätöksen ja palauttaa asian uuteen valmisteluun. Uutta valmistelua ei tee perusturva vaan konsernihallinto.

Porin perusturva järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla. Ulvilalla ja Merikarvialla on edustajat perusturvalautakunnassa, mutta Porin kaupunginhallitus voi kumota lautakunnan päätökset.

Lue seuraavaksi