Venäjä lievensi itärajan bussikieltoa: Reittibussit saavat ajaa Saimaan kanavatietä pitkin

Venäjän asettama bussikielto Viipurin ja Nuijamaan rajanylityspaikan välisellä tiellä on edelleen voimassa, mutta se koskee vain tilausajossa olevia busseja.

liikenne
Bussiliikennettä rajoittava liikennemerkki.
Kari Kosonen / Yle

Venäjä on lieventänyt rajoituksiaan Saimaan kanavan huoltotietä ajavalle bussiliikenteelle. Suomen liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen keskusteli maanantaina bussikiellosta Venäjän varaliikenneministeri Sergei Aristovin kanssa.

Venäjä tarkensi, että kansainvälisessä, säännöllisessä linja-autoliikenteessä olevat linja-autot saavat jälleen käyttää Saimaan kanavan huoltotietä ja Nuijamaan rajanylityspaikkaa.

Kanavatielle aiemmin asetettu liikennerajoitus koskee vain linja-autoja, joilla harjoitetaan tilapäistä liikennettä, kuten tilausajoja.

Venäjän varaliikenneministeri Aristovin mukaan Venäjä arvioi linja-autoliikenteen rajoitusten vaikutuksia ja tarvittaessa palaa päätökseen uudelleen.

Venäjän liikenneministeriö on perustellut linja-autokieltoa liikenneturvallisuudella. Kielto on voimassa ensi maaliskuun loppuun asti.

Monet linja-autonkuljettajat ovat uhmanneet kieltoa ajamalla edelleen Lappeenrannan Nuijamaan tai Venäjän puolella sijaitsevan Brusnitsnojen rajanylityspaikoille.Rajaviranomaiset eivät ole käännyttäneet busseja. Venäjän puolella kanavatielle menon estää periaatteessa yksi liikennemerkki.