Irlannin presidenttikin suree – Dolores O´Riordanin kuolema koskettaa

Irlantilaisyhtye The Cranberriesin laulajan Dolores O`Riordanin kuolema on järkyttänyt niin musiikki- ja viihdemaailmaa kuin Irlannin presidenttiäkin.

The Cranberries
Kuvassa tummatukkainen laulajatar mikrofonin kanssa.
Dolores O´Riordan esiintyi Puolassa, Wroclawissa 1. 5. 2017.Epa-Efe/Maciej Kulzynski

46-vuotias irlantilaismuusikko Dolores O'Riordan kuoli Lontoossa maanantaina. Hänen tiedottajansa mukaan laulaja oli Lontoossa nauhoittamassa uutta albumia. Kuolinsyystä ei ole toistaiseksi tietoa.

Irlannin presidentti Michael D. Higgins julkaisi tiedotteensa maanantai-iltana, heti saatuaan suru-uutisen Dolores O´Riordanin kuolemasta.

– Hänen kuolemansa on suuri menetys kaikille niille, jotka seuraavat irlantilaista musiikkia, iralantilaisia musiikkoja ja esittävää taidetta, totesi Higgins.

Presidentti sanoo, että O´Riordanilla ja The Cranberries –yhtyeellä oli suunnaton vaikutus rock- ja pop-musiikkiin Irlannissa sekä kansainvälisestikin.

The Cranberries järkyttynyt

The Cranberriesin jäsenet Noel ja Mike Hogan sekä Fergal Lawler kirjoittivat muistosanansa Twitteriin myöhään illalla.

– Olemme järkyttyneitä ystävämme Doloreksen kuolemasta. Hän oli erikoislaatuinen lahjakkuus ja olemme etuoikeutettuja, kun olemme saaneet olla osa hänen elämäänsä vuodesta 1989, jolloin The Cranberries aloitti. Maailma on menettänyt tänään todellisen taiteilijan.

Brittiläinen yhtye Duran Duran julkaisi illalla oman muistokirjoituksensa O´Riordanista.

– Ajatuksemme ovat hänen perheensä luona tänä kauheana aikana, yhtye kirjoitti.

O'Riordan oli naimisissa 20 vuotta Duran Duranin entisen kiertuemanagerin Don Burtonin kanssa. Pariskunta erosi vuonna 2014. Heillä on kolme lasta.

Kinks-yhtyeen kitaristi ja laulaja Dave Davies on esittänyt surunvalittelunsa O'Riordanin kuolemasta. Davies kertoo olevansa sokissa O´Riordanin äkillisestä poismenosta. Davies oli tavannut O´Riordanin vain pari viikkoa ennen joulua, jolloin laulajatar vaikutti onnelliselta ja hyvinvoivalta.

Lähteet: Reuters, AP