Raskaita taisteluja lentokentällä Libyassa – ainakin 20 kuoli

Asemiehet hyökkäsivät Libyan pääkaupungin lähellä sijaitsevalle lentokentälle. Kymmeniä haavoittui taistelussa.

Libya
Kartta

Libyan ainoalla toimivalla kansainvälisellä lentokentällä käytiin maanantaina raskaita taisteluja. Ainakin 20 ihmistä kuoli, kun joukko asemiehiä hyökkäsi kentälle vapauttaakseen toverinsa läheisestä vankilasta. Mitigan lentokenttä sijaitsee lähellä Libyan pääkaupunkia Tripolia.

Libyan YK:n tukeman hallituksen mukaan taisteluissa haavoittui yli 60 ihmistä. Sisäministeriön alaisten turvallisuusjoukkojen mukaan hyökkäys torjuttiin ja useita hyökkääjiä pidätettiin.

Mitigan lentokenttä oli aiemmin pelkästään sotilaskäytössä, mutta se otettiin myös siviilikäyttöön Tripolin lentokentän kärsittyä pahoja vaurioita aseellisten ryhmien taisteluissa.

Kaikki matkustajat ja työntekijät evakuoitiin lentokentältä hyökkäyksen alettua. Lennot eivät päässeet vielä ainakaan maanantaina jatkumaan. Tykistötuli oli vaurioittanut ainakin yhtä libyalaisen lentoyhtiön Afriqiyah Airwaysin matkustajakonetta.

Libya on ollut kilpailevien hallitusten ja aseryhmien taistelukenttä sen jälkeen, kun maan diktaattori Muammar Gaddafi syöstiin vallasta ja surmattiin vuonna 2011. YK:n tavoitteena on, että Libyassa saataisiin järjestettyä vaalit tänä vuonna.

Lähteet: Reuters, AFP