Asuinrakennus räjähti Antwerpenissä – raunioista löytyi kaksi kuollutta

Räjähdyksen syy ei ole varmistunut, mutta poliisin mukana kyse ei ole terrorismista.

sortumisonnettomuudet
Kuvassa pelastustyöntekijät seisovat onnettomuuspaikalla ja katsovat näkyä, jossa kerrostalon koko julkisivu on irronnut ja tuhoutunut.
Asuintalo räjähti Antwerpenin keskustassa 15.1. 2017.Epa-Efe/ Olivier Hoslet

Antwerpenissä Belgian pohjoisosassa pelastustyöntekijät ovat löytäneet kahden ihmisen ruumiit räjähdyksessä romahtaneen asuinrakennuksen raunioista, kertovat belgialaislhdet, muun muassa Le Soir (siirryt toiseen palveluun) ja L'Echo (siirryt toiseen palveluun).

Ruumiita ei ole toistaiseksi tunnistettu. Räjähdyksessä on loukkaantunut 14 ihmistä, heistä viisi vakavasti. Le Soirin mukaan yhden loukkaantuneen tila on kriittinen.

Pelastustyöt jatkuvat yhä, vaikkei ole tiedossa, että talossa olisi muita ihmisiä.. Poliisi kertoo, että romahtaneesta rakennuksesta on pelastettu useita ihmisiä, joista ainakin yksi on lapsi.

Räjähdys tapahtui Antwerpenin keskustassa, Paardenmarktin alueella myöhään maanantai-iltana. Se vaurioitti kolmea vierekkäistä rakennusta, joista ainakin yksi romahti kokonaan.

Räjähdyksen syyn tutkinta alkaa, kun etsinnät räjähdyspaikalla on saatu päätökseen. Poliisi ilmoitti nopeasti, ettei kyse ollut terrorismista. Syyksi on epäilty kaasuvuotoa.

Alueen asukkaat ovat lähettäneet onnettomuuspaikalta kuvia muun muassa Twitteriin. Kuvista näkyy, kuinka yhden kadun kerrostalon julkisivu on täysin romahtanut.

Lähteet: AP, AFP, Reuters