Uusi "aavelaiva" ajautui Japaniin – sisällä luultavasti kuolleita pohjoiskorealaisia

Viime vuoden aikana Japanin rannikolle ajautui yli sata pohjoiskorealaista kalastusalusta.

Japani
Kartta, johon on merkitty Pohjois-Korea, Etelä-Korea sekä Japani.
Pohjoiskorealaiset kalastavat Japaninmerellä, joka jää Koreoiden ja Japanin väliin. Viime vuoden aikana Japanin rannikolle ajautui yli sata pohjoiskorealaista kalastusalusta.Google

Japanin rannikolle on ajautunut haaksirikkoutunut kalastusalus, josta on löytynyt ruumiita, viranomaiset kertoivat tiistaina. Viranomaiset epäilevät, että laivasta löydetyt seitsemän kuollutta miestä ja yksi laivan läheltä löytynyt mies ovat Pohjois-Koreasta.

Viime vuoden aikana Japanin rannikolle ajautui yli sata pohjoiskorealaista kalastusalusta. Laivoja on alettu kutsua Japanissa aavelaivoiksi, sillä laivojen miehistö on usein kuollut ennen laivojen ajautumista maihin.

Joissain tapauksissa miehistö on vielä ollut hengissä: BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) kahdeksan merihätään joutunutta pohjoiskorealaista pelastettiin marraskuussa maihin.

Japanilaiset tiedotusvälineet ovat arvelleet, että syynä ilmiölle olisivat hallinnon kalastajille asettamat tiukat saalisvaatimukset, jotka pakottaisivat kalastajat yhä kauemmas ulapalle.