Kiviveistämön halli tuhoutui tulipalossa Korpilahdella Jyväskylässä

Suomen Kivivalmisteen suuri teollisuushalli on tuhoutunut kokonaan Petäjävedentiellä Jyväskylän Korpilahdella.

tulipalot
Suomen Kivivalmisteen teollisuushalli tuhoutui kokonaan tulipalossa.
Suomen Kivivalmisteen teollisuushalli tuhoutui kokonaan tulipalossa.Marja Roiha / Yle

Halli sijaitsee Petäjävedentiellä lähellä ysitien risteystä. Keski-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta vähän ennen aamuyhdeksää. Palokunnan saapuessa paikalle palo oli täydessä vaiheessa.

Päällikköpäivystäjä Pertti Loivamaan mukaan palossa on vältytty henkilövahingoilta, mutta yli 800 neliöinen teollisuushalli tuhoutui kokonaan ja paloi maan tasalle. Hallissa oli palon syttyessä tuotanto käynnissä ja siellä työskenteli viisi henkilöä. Työntekijät havaitsivat palon ja hälyyttivät palokunnan paikalle.

Paloa on ollut sammuttamassa yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä ja noin 25 palomiestä Korpilahdelta, Jyväskylästä, Jämsästä ja Muuramesta. Hallin seinät ovat betonia, joten tuli levisi nopeasti puisissa kattorakenteissa.

Lisävaaraa tulipalossa aiheuttivat hallissa olleet kaasupullot.

Teollisuushalli on rakennettu vuonna 1973. Sen omistaa Suomen Kivivalmiste Oy, joka on Suomen suurimpia hauta- ja rakennuskivien valmistajia. Yritys valmistaa myös muun muassa patsaita ja monumentteja.

Kivivalmisteen Korpilahden musta –kivi on materiaalina useissa muistomerkeissä. Kivestä on tehty muun muassa presidentti Urho Kekkosen, Juice Leskisen, Veikko Sinisalon ja Tarmo Mannin muistomerkit.

Kivivalmisteen toimitusjohtaja Mikko Paljakka kertoo, että yrityksen tuotanto jatkuu Viitasaaren tehtaalla. Kaiverrusta ja myyntiä jatketaan Korpilahdella. Yhtiössä työskentelee yhteensä 35 henkilöä Korpilahdella ja Viitasaarella.

Tasavallan presidentin virka-asunnon Mäntyniemen julkisivuun Suomen Kivivalmiste on toimittanut Viitasaaren punaista kiveä. Jyväskylässä Kivivalmisteen tunnetuimpia töitä ovat Veikko Hirvimäen Torikunkku ja Timo Hannusen kivityö Halla Kuokkalan liikenneympyrässä.