Serbivähemmistöön kuuluva poliitikko ammuttu Kosovossa – Serbian presidentti aikoo puhua kansalle

Oliver Ivanovicia ammuttiin puoluetoimiston edustalla viidesti ylävartaloon.

Kosovo
Oliver Ivanovic
Oliver Ivanovic.Andrej Cukic / EPA

Serbivähemmistön johtohahmoihin kuuluva poliitikko Oliver Ivanovic (siirryt toiseen palveluun) on ammuttu kuoliaaksi Kosovon Mitrovicassa.

Ivanovicia ammuttiin puoluetoimiston edustalla viidesti ylävartaloon. Hän kuoli myöhemmin vammoihinsa sairaalassa. Toistaiseksi ampujista ei ole tietoa.

Ivanovic toimi Vapaus, demokratia, oikeus -puolueen johtajana. Hän on saanut tuomion albaaneihin kohdistuneista sotarikoksista, mutta oikeudenkäynti oli määrä aloittaa uudelleen (siirryt toiseen palveluun).

Serbian reaktio huolestuttaa

Tapauksen pelätään lisäävän Serbian ja Kosovon ennestään jännittyneitä välejä. Kosovo julistautui itsenäiseksi vuonna 2008, mutta Serbia ei ole tunnustanut itsenäisyyttä.

Serbian hallituksen Kosovosta vastaava viranomainen Marko Djuric sanoi tiistaina, että iskun tekijän on tarkoitus sysätä alue kaaokseen.

– Kuka ikinä on iskun takana, olivat he sitten serbejä, albaaneja tai muita rikollisia, heitä täytyy rankaista, Djuric sanoi.

Serbian presidentti Aleksandar Vucic on kutsunut koolle turvallisuuskokouksen ja aikoo puhua kansalle keskipäivällä Serbian aikaa eli klo 13 Suomen aikaa.

Aiheesta muualla:

Serb politician Oliver Ivanovic gunned down in Kosovo (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AP