1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. piispat

Uusi käänne Helsingin piispan rahakiistassa: Heikki Hiilamo moittii Johanna Korhosta ajojahdista

Epäselvyydet Helsingin piispan luottokortin käytössä ja hänen yrityksensä taloustiedoissa julkisuuteen nostanut Johanna Korhonen kiistää Hiilamon väitteen.

piispat
Heikki Hiilamo, Teemu Laajasalo ja Johanna Korhonen.
Heikki Hiilamo, Teemu Laajasalo ja Johanna Korhonen.Yle / Roni Rekomaa / Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Kolmatta kuukautta Helsingin piispana toimivan Teemu Laajasalon alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin seesteinen.

Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen vaatii piispalta vastauksia tämän yritystoiminnasta ja huolettomasta luottokortinkäytöstä edellisessä toimessaan Kallion kirkkoherrana.

Vyyhti sai tiistaina uuden käänteen Heikki Hiilamon blogikirjoituksen (siirryt toiseen palveluun) myötä. Hiilamo on ollut kirkolliskokousedustajana samassa Tulkaa kaikki -ryhmässä Korhosen kanssa ja työskennellyt kirkkohallituksessa.

Heikki Hiilamo: Kyseessä Korhosen henkilökohtainen ajojahti

Heikki Hiilamo moittii Korhosta piispaan kohdistuvasta henkilökohtaisesta ajojahdista muun muassa näin:

"Herää kysymys, onko Johanna Korhosen tavoitteena synnyttää mahdollisimman paljon negatiivista julkisuutta Teemu Laajasalon ympärillä ja tehdä hänen viranhoitonsa mahdottomaksi."

Johanna Korhonen kiistää Hiilamon väitteet kokonaisuudessaan.

– Tämä ei ole todellakaan mikään iloinen prosessi, enkä ole tehnyt tätä mitenkään erityisen mielelläni. Tässä ei ylipäänsä ole kyse mistään, mitä minä olen tehnyt vaan siitä, mitä Teemu Laajasalo on tehnyt, Korhonen sanoo.

Hiilamo kannatti Helsingin piispaksi Laajasaloa ja Johanna Korhonen ensimmäisellä kierroksella kisasta pudonnutta Jaana Hallamaata.

Korhonen: Olemme piispan kanssa vihdoin yksimielisiä

Heikki Hiilamo paheksuu kirjoituksessaan myös sitä, että Laajasalolle ei ole annettu mahdollisuutta kommentoida Korhosen kysymyslistaa etukäteen, eikä asiaa ole viety hiippakuntavaltuuston käsittelyyn. Korhonen huomauttaa keskustelleensa asiasta Laajasalon kanssa jo syksyllä.

– En tietenkään voinut toimittaa kysymyslistaa kenellekään muulle kuin piispalle suoraan. Toki hänen vastauksiaan voisi olla hyvä käsitellä myös hiippakuntavaltuustossa myöhemmin, Korhonen toteaa.

Seurakuntayhtymä on puolestaan ilmoittanut aloittavansa oman selvityksensä rahankäytöstä seurakunnissa. Tätä Johanna Korhonen pitää yksinomaan hyvänä asiana.

– Piispa itsekin pitää selvitystä maanantain lausuntonsa mukaan hyvänä asiana. Eli meillä alkaa nyt vihdoin ja viimein olla yksimielisyys siitä, että asioiden selvittäminen todella on hyvästä.

Piispa itse kiistää suurimman osan väärinkäytöksistä, pyytää anteeksi ja ilmoittaa Helsingin hiippakunnan nettisivuilla julkaistussa tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) pitäytyvänsä toistaiseksi kommentoimasta asiaa julkisesti.

Juttua muokattu 16.1.2018 klo 17:04. Täsmennetty Hiilamon ja Korhosen välistä suhdetta ja Hiilamon työhistoriaa.

Lue seuraavaksi