Satakuntalaisten hakemat sudenkaatoluvat hylättiin

Eteläiseen Satakuntaan oli haettu poikkeuslupaa kolmen suden kaatamiseen.

susi
Susi
Osa pääkaupunkiseudun susihavainnoista on todettu virheellisiksi, mutta ei kaikkia. Kuvan susi asuu Ranuan eläinpuistossa.Ismo Pekkarinen / AOP

Suomen riistakeskus on hylännyt eteläiseen Satakunnan ja Varsinais-Suomen rajamaille haetut sudenkaadon poikkeuslupahakemukset.

Metsästäjät hakivat lupaa kaataa Köyliön, Huittisten ja Alastaron seudulla liikkuvasta laumasta kolme sutta. Hakemusta perusteliin taloudellisin ja sosiaalisin perustein.

Riistakeskuksen mukaan alueella on tehty paljon havaintoja susista asutuksen tuntumassa. Havainnot tai susitilanne eivät kuitenkaan ole keskuksen mukaan poikkeavia eikä alueella ole viime vuosina tapahtunut kotieläinvahinkoja.

Riistapäällikkö Antti Impolan mukaan ennen luvan myöntämistä susien karkottamista pitäisi yrittää vielä muilla keinoilla. Viime talvena Huittisissa kaadettiin yksi susi poikkeusluvalla.

Viime vuonna yksi kaato

Ala-Satakunnassa on ollut susireviiri jo pitkään. Lauman koko on ollut hieman alle kymmenen sutta, ja laumaan on syntynyt susipentuja vuosittain.

Viime maaliskuussa Suomessa oli alle 180 sutta ja kanta oli pienentynyt neljäsosalla vuodentakaisesta. Seuraava susikanta-arvio julkaistaan kesäkuussa.