Pandat ovat lennolla kohti Helsinkiä, mukana on paljon ruokaa ja hoitajia

Pandapariskunta Hua Bao ja Jin Baobao – tai Pyry ja Lumi, kuten eläimien suomenkieliset nimet kuuluvat – lentää yön yli Helsinkiin, josta matka jatkuu torstaina kohti Ähtäriä.

pandat
Uutisvideot: Pyry ja Lumi lähtivät kohti Suomea
Uutisvideot: Pyry ja Lumi lähtivät kohti Suomea

Mukana lentää kiinalainen ja suomalainen lääkäri- ja hoitajatiimi. Ylen Aasian kirjeenvaihtaja Jenny Matikainen oli Chengdussa saattamassa pandoja matkaan.

– Eläinlääkärin mukaan tutuista ihmisistä on pandoille tukea stressin hetkellä. Sellainen pitkä matka kuuleman mukaan väistämättä on, kertoo Matikainen Instagramissa.

– Mukana on myös paljon ruokaa. Tärkeää olisi, että pandojen ruokahalu säilyisi matkan aikana. Eikä ruokahalu kuuleman mukaan ole aivan vähäinen.

Helsinki-Vantaalla vastaanottoseremoniaan osallistuvat muun muassa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.), Kiinan suurlähettiläs Chen Li ja sankka joukko tiedotusvälineiden edustajia. Ähtärissa juhlistetaan karnevaalilla illansuussa kaupunkiin saapuvia eläimiä.

Yleisö pääsee näkemään pandoja vasta 17. helmikuuta, siihen asti ne saavat totutella uuteen ympäristöönsä Ähtärin eläintarhassa.

*Lue myös: *

Toimittajalta: Miten käy vapaan tiedonvälityksen, kun pandat tulevat?

Analyysi: Suomi pääsi Kiinan syleilyyn – Pandamaat eivät mesoa ihmisoikeuksista