Rovaniemellä kadonnut mies löytyi kuolleena – poliisi tutkii surmaa murhana ja teosta epäilty on vangittu

Viimeinen havainto 53-vuotiaasta miehestä tehtiin sunnuntaina 17. joulukuuta.

henkirikokset
Poliisiauton kylki.
Risto Koskinen / Yle

Poliisi epäilee, että joulukuussa kadonneeksi ilmoitettu (siirryt toiseen palveluun) 53-vuotias rovaniemeläismies on surmattu. Henkirikoksen epäillään tapahtuneen yksityisasunnossa Rovaniemellä. Surmasta epäiltynä on vangittu rovaniemeläinen mies.

Viimeisen havainto kadonneeksi ilmoitetusta miehestä tehtiin 17. joulukuuta, kun hän poistui ravintola Wanhasta mestarista Rovaniemen Korkalovaarassa.

Keskiviikkona poliisi kertoi, että miehen ruumis löydettiin maastosta, ja hänen epäillään kuolleen henkirikoksen uhrina.

Surmasta epäilty vangittiin maanantaina todennäköisin syin epäiltynä.

– Epäiltyä kuultiin jo alkuvaiheessa ja omat tutkimuksemme lopulta johtivat epäillyn pidättämiseen sekä vangitsemiseen, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Fordell kertoo poliisin tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan poliisi ei vielä vuodenvaihteessa saanut ratkaisevia vihjeitä eikä edistynyt tutkinnassa. Myöhemmin kuitenkin poliisin omien tutkintatoimien tuloksena paljastui asioita, joiden perusteella oli syytä epäillä, että kadonnut mies oli surmattu.

Rikosta tutkitaan nyt murhana. Tutkimukset ovat olleet laajoja.

– Tähän tapaukseen liittyen olemme tehneet laajasti muun muassa teknistä rikostutkintaa useampien Lapin kuntien alueella, Fordell kertoo.

Poliisi ei tiedota asiasta vielä enempää.