Naamioituneet miehet sytyttivät tuleen ihmisoikeusjärjestö Memorialin toimiston Ingušiassa

Ingusia
Ramzan Kadyrov
Memorial uskoo, että hyökkäys on osa pyrkimyksiä ajaa järjestö Pohjois-Kaukasiasta. Memorial on arvostellut kovin sanoin muun muassa Tšetšenian johtajan Ramzan Kadyrovin (kuvassa) hallintoa.Alexei D Rushdinin / Ria Novosti / EPA

Naamioituneet miehet ovat polttaneet ihmisoikeusjärjestö Memorialin toimiston Ingušiassa Venäjän Kaukasiassa, järjestö kertoo. (siirryt toiseen palveluun)

Memorialin mukaan Nazranin kaupungissa yöllä tehdyssä hyökkäyksessä tuhoutui tietokoneita ja asiakirjoja. Valvontakamera tallensi kaksi hyökkääjää, kun he menivät toimistoon ja heittivät sinne kanistereja.

Ryhmä on julkaissut nettisivuillaan kuvia (siirryt toiseen palveluun) tuhoista.

Memorial pitää ilmeisenä, että tuhopoltto on kytköksissä voimiin, jotka pyrkivät tuhoamaan järjestön työn Ingušian naapuritasavallassa Tšetšeniassa ja painostamaan sen lähtemään Pohjois-Kaukasiasta.

Viime viikolla Memorialin paikallinen johtaja Ojub Titiev pidätettiin Tšetšeniassa huumeiden hallussapidosta syytettynä. Järjestön mukaan syyte on tekaistu.

Memorialin hallituksen jäsen Katja Sokirianskaia tviittaa, että Titieviä on painostettu tunnustaman.

Kremlin puhemiehen Dmitri Peskovin mielesä ei voi vetää johtopäätöstä, että tapaukset liittyisivät toisiinsa. Kyse on kahdesta eri tasavallasta, hän sanoo.

Memorial raportoi ihmisoikeusloukkauksista Venäjällä. Se on syyttänyt Venäjä-mielistä Tšetšenian johtajaa Ramzan Kadyrovia totalitaarisesta hallinnosta, joka syyllistyy sieppauksiin ja kidutukseen.