1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seksuaalikasvatus

Ääriuskonnolliset vanhemmat kieltävät seksuaalikasvatuksen lapsiltaan – kirjallinen kysymys asiasta opetusministerille

Vasemmistoliiton kansanedustaja Hanna Sarkkinen kysyy ministeri Sanni Grahn-Laasoselta, mitä hallitus aikoo tehdä tilanteen ratkaisemiseksi.

seksuaalikasvatus
Ihmisen jalat, joissa nilkat ovat paljaana.
Laura Tolonen / Yle

Joidenkin vanhempien into kieltää yläkoulun seksuaalikasvatus nuorilta on johtanut kirjalliseen kysymykseen opetusministerille.

Yle uutisoi viime viikolla, kuinka vahvasti uskonnolliset vanhemmat ovat halunneet kieltää valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan kuuluvan seksuaalikasvatuksen lapsiltaan.

Esimerkiksi Lahdessa Mukkulan ja Nastolan kouluissa on seksuaaliasioiden käsittely jätetty joidenkin nuorten osalta väliin heidän vanhempiensa vaatimuksesta.

Vasemmistoliiton oululainen kansanedustaja Hanna Sarkkinen kysyy ministeri Sanni Grahn-Laasoselta (kok.), mitä hallitus aikoo tehdä asian ratkaisemiseksi.

Sarkkisen mielestä jokaisen lapsen ja nuoren tulisi saada seksuaalikasvatusta, joka parantaa väestön seksuaali- ja lisääntymisterveyttä.

– Terveystiedon tunnilla saadaan oikeaa tietoa ja opitaan tekemään valintoja, jotka parantavat elämänlaatua tukemalla ja suojelemalla seksuaalista kehitystä. Tiedot, taidot ja positiiviset arvot kehittävät osaltaan yhteiskuntaa myötätuntoiseen ja oikeudenmukaiseen suuntaan, toteaa Sarkkinen tiedotteessaan.

Lue seuraavaksi